Virksomheder tilbydes workshop om grøn omstilling

ERHVERV: Som en del af projekt Nationalt Center for Grøn Energi tilbyder Business Center Bornholm produktionsvirksomheder at deltage i en workshop om digital innovation og grøn omstilling.

Christa Lodahl – erhvervschef hos Business Center Bornholm:

 

Tidligere i år søgte Business Center Bornholm to produktionsvirksomheder, der havde lyst til at få lavet en digital kortlægning af virksomhedens processer, som en del af innovationssporet Digital Mapping under Nationalt Center for Grøn Energi, Baltic Energy Island.

Målet er at vise, hvordan digitalisering kan understøtte de lokale bornholmske virksomheder i at udvikle mere højteknologiske og grønne forretningsprocesser, der er mere robuste og fremtidssikrede. Tirsdag 2. maj åbner Business Center Bornholm dørene til en innovationsworkshop for produktionsvirksomheder, og her vil de meget håndgribelige data og resultater fra Hasle Refractories og Bornholmerslagteren være med til at belyse udfordringer og løsninger, med et indblik i best practice ved brug af digitale teknologier i produktionen.

Markant forskel
Om baggrunden for innovationssporet siger Christa Lodahl, erhvervschef hos Business Center Bornholm:

”Digitalisering kan gøre en markant forskel, både for den enkelte virksomhed og for Bornholm som grøn energiø, og rummer et meget stort potentiale. Der er både penge at spare og grøn omstilling at vinde ved at gå i gang med dette. Derfor glæder vi os meget til at vise en masse produktionsvirksomheder nogle helt håndgribelige tiltag, der kan inspirere dem til at optimere deres virksomheder”.

Økonomi og grønt
Workshoppens to case-virksomhederne har haft besøg af rådgivningsvirksomheden Niras og her fået kortlagt deres produktion og processer, med henblik på optimeringspotentialer via teknologiske og digitale løsninger. Det er denne afrapportering, der også ligger til grund for workshoppens emner – for hvad giver de foreslåede løsningsforslag af resultat, både ift. økonomi og de afledte grønne effekter?

Derudover byder workshoppen blandt andet på konkret og håndgribelig viden om AI-løsning til måling af produktionstal og energiforbrug, digitale værktøjer til løbende grøn forbedring, overblik via digital tvilling og automatisk energi-optimering.

Digitale værktøjer 
”Virksomhedernes evne til at gribe nye digitale værktøjer vil være afgørende for virksomhedernes konkurrenceevne, og derfor kan jeg kun anbefale de bornholmske virksomheder at sætte fokus på denne udvikling, også selvom det er svært og uoverskueligt. Der er hjælp at hente i erhvervsfremmesystemet og Business Center Bornholm vejleder bornholmske virksomheder om deres muligheder for digital omstilling”, afslutter Christa Lodahl og opfordrer alle produktionsvirksomheder, store som små, til at deltage i innovationsworkshoppen.

Workshoppen holdes tirsdag 2. maj med indlæg fra Niras,, ABB, Avrio Energy, Hasle Refractories og Bornholmerslagteren.

Målgruppen er produktionsvirksomheder i alle størrelser, og alle er velkomne til at deltage. Tilmelding til workshoppen kan ske på Business Center Bornholms hjemmeside.

Seneste artikler

Fik du læst?