Viktor er klubbens mand – og “Månedens Sportsnavn”

Det er unge mennesker som Victor Steinlein som dansk fodbold kan være stolt af. Viktors indsats i Allinge er lige så vigtig som den bedste spiller på landsholdet.

 

Viktor med Allinges-Sandvigs flotte klubtrøje.

 

Selvfølgelig er det vigtigt, når den professionelle fodboldspiller fra Parma i Italien, Andreas Cornelius ryger til vejrs og med et bragende hovedstød bringer det danske fodboldlandshold på 1-0 over – ja, lige meget hvem…

Men det er lige så vigtigt, når 18-årige Viktor Steinlein bruger en halv lørdag på at rulle en halv, mobil fodboldbane sammen på stadion i Allinge for at fragte den videre til Hasle.

For Viktor kunne godt bruge tiden på så meget andet. Til hverdag er han førsteassistent i Netto i Allinge, i fritiden fodboldtræner for U12 og U14-pigerne i Alling-Sandvig Gymnastikforening – en klub, han holder så meget af, at han næsten lever halvdelen af sit liv på det kønne anlæg med den smukke udsigt over Østersøen.

Selvsamme anlæg, hvor selveste Manchester United med Jesper Olsen og John Sivebæk i spidsen spillede en minderig kamp med B.1903, da det nye stadion i Allinge blev indviet i 1987.

Over 3.200 tilskuere strømmede til og så fodbold i topklasse, da englænderne vandt 3-2 på mål af Brian Robson, Peter Davenport og Brian McClair. Formentlig århundredets kamp på Bornholm. Og den bliver svær at overgå…

Manchesters sejr har i alt fald glædet nogle bornholmere: Nemlig dem, der boede i Vestermarie og var i familie med Jesper Olsen…

(Artiklen fortsætter under billedet)

Viktor Steinlein – klubbens mand. (Foto: Torben Ager)

 

Denne – og mange andre historier fra Allinge SG – kender Viktor, der i går var ude og klippe hæk omkring stadion. For klubben er en stor del af hans liv – ligesom jobbet, kæresten og familien.

Han begyndte selv at spille fodbold som treårig i Tejn IF, og som femårig blev medlemskortet skiftet ud med ASG’s.

Men når man nu ved, at hans far er Torben Steinlein, så kan det ikke undre, at knægten nærmest er født med fodboldstøvlerne på.

Selv har han naturligvis også spillet i Allinges flotte, rød-hvide klubdragt, men han måtte desværre stoppe som aktiv spiller sidste år, da han var så uheldig at få en revne i sin knæskal. Det gør vi ondt, skulle vi hilse og sige, men Viktor var ikke klar over den skade, der var sket, da han humpede fra stadion i Knudsker og hjem til sin kæreste, der bor i nærheden af stadion i Knudsker.

Først senere gik det op for ham, at skaden er ret alvorlig i fodboldmæssig forstand. Men Viktors uheld er nu kommet en flok fodboldglade tøse i Allinge og omegn til gode: For som den store elsker han er af spillet, så overtog han nærmest omgående træningen af Allinges U12 og U14-spillere – og det er blevet en stor succes, kan man roligt sige.

Selv om Victor kun er 18 år, så har han årelang erfaring som træner. Han begyndte allerede som 13-årig, da han blev en slags hjælpetræner for sine 11-årige klubkammerater.

Derfor forstår man måske bedre, at det er gået så godt for ham blandt pigerne i Allinge. Faktisk blev pigerne ligavindere sidste år – og i år ventes det, at især U14-pigerne får meget svært ved at finde modstandere, der kan besejre dem – i alt fald på Bornholm.

Faktisk bliver det så spændende at følge dette hold, at Bornholmnyt.dk har besluttet at følge holdet tæt, når sæsonen begynder efter sommerferien.

Vi skal beskrive, hvordan pigerne tager sejre – og måske endda nederlag – og hvad der får dem til at møde op til træning i al slags vejr. I en alder, hvor mange piger har så mange andre interesser…Vi skal være med når det går godt og knapt så godt og fortælle det videre til vore læsere. Det kan faktisk være mere underholdende end at læse om selv de bedste seniorhold på øen…

Og en af grundene til, at pigerne møder op, er deres træner, Viktor.

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Viktor’s indsats i en klub som Allinge er med til at holde dansk fodbold kørende.

 

Han er selv for beskeden til at sætte ord på sin succes, men sandheden er, at der er kommet mange flere spillere til Allinge efter Viktor er begyndt at træne med pigerne. Og som et morsomt kuriosum kan vi tilføje, at Viktors assistenttræner i Allinge er hans butikschef til daglig i Netto, Daniel Hansen. På havnen i supermarkedet er det ham, der er chef. Men på stadion – dér har Viktor det sidste ord.

Viktor bor i Allinge, han bor stadig hjemme, men er så småt begyndt at kigge sig om efter egen bolig.

Kæresten Alma bor – og spiller – i Knudsker. En kendsgerning Viktor ikke er så glad for, men kæresten: Jo, hende er han endda meget glad for.

Og så fortæller Viktor, at han og pigerne i ASG træner hver tirsdag og torsdag fra kl. 17.30 til 19. De begynder med 15 minutters opvarmning, så er der øvelser, hvor hun især fokuserer på de svagheder, han har opdaget holdet har. Og den sidste halve time spilles der bare fodbold…

Det er et koncept, der er faldet i holdets smag – så meget, at Viktor betegner pigerne i truppen som ”mødestærke”. Og en af spillerne, Sophia Falk fra Tejn, der i øvrigt selv fik pokal for at være den mest flittige på holdet og ikke havde en eneste træningsforsømmelse sidste sæson, indstillede sin træner til ”Månedens Sportsnavn” på Bornholm.

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Sophia Falk – hun og holdkammeraterne er glade for deres træner.

 

”Viktor er den sejeste træner”, skrev hun til Bornholmnyt.dk.

”Selv om han skadede sit knæ, så begyndte han alligvel at løbe rundt og træne med os, og vi glæder os alle sammen til at komme til træning”, siger Sophia som begrundelse for, at hun synes, Viktor skal være ”Månedens Sportsnavn”, hvilket han så hermed er.

Tillykke til Viktor – og til lykke til ASG. Klubben har været heldig med ham…

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?