Unikt tilbud til bornholmske fødevarevirksomheder

“Sund fødevareforretning” er et forløb for iværksættere der ønsker at komme godt fra start med deres fødevarevirksomhed – søsat af Business Center Bornholm, Iværksætterdanmark og Orange Elevator.

Bornholmske fødevarer er populære – nu tilbydes fødevareproducenter et spændende forløb, der. kan gøre deres produkter endnu bedre og endnu mere kendte. (Foto: Torben Ager)

 

På det nye forløb for fødevare-iværksætterne på Bornholm skal deltagerne bl.a. lære at analysere deres produkter og markeder, samt lære om kunderejse, hygiejne og egenkontrol, markedsføring og meget mere.

”Sund fødevareforretning giver de bornholmske fødevare-iværksættere en unik mulighed for at arbejde koncentreret med deres idé og deres produkt, uanset om det er under udvikling eller allerede er udviklet. De får hands-on hjælp af en rådgiver, der har stor erfaring med at udvikle strategier for fødevarevirksomheder. Vi er meget glade for at kunne tilbyde dette forløb lokalt på Bornholm, da fødevarer spiller en vigtig rolle for vores ø”, siger erhvervschef Christa Lodahl.

Tre workshops

Forløbet består af tre workshops hvor deltagerne arbejder med egen forretningsidé. Der er også mulighed for løbende sparring med en tilknyttet konsulent fra Business Center Bornholm.

”Da vi gerne vil koble iværksættere og erhverv tættere sammen og være med til at skabe netværk, som iværksætterne kan bruge i deres videre færd som selvstændige, holdes nogle af forløbets workshops ude hos bornholmske fødevare-virksomheder”, fortsætter erhvervschef Christa Lodahl.

Stærk position

”Bornholm har i mange år haft en stærk position, når vi taler lokale fødevarer. Årsagen er naturligvis gode kvalitetsprodukter og storytelling, men også at vi har været gode til at udvikle os og følge med tiden. Hvert år kommer der nye producenter og spisesteder til, og de er naturligvis med til at sætte krydderi på vores gastronomiske fortælling. Derfor håber jeg også, at vi i de kommende år ser flere fødevareiværksætterprojekter, der vokser sig store, og det er netop det, Sund fødevareforretning skal sikre.” udtaler formand for Gourmet Bornholm, Maria Barslund.

Sund forretning

Forløbet er målrettet iværksættere, der er ved at udvikle, eller allerede har udviklet, et fødevareprodukt, og ønsker at skabe en sund forretning, uanset om der skal sælges til det lokale marked og/eller den store verden. Der er også plads til nystartede caféer eller restauranter, hvor maden bliver tilberedt fra bunden.

 

 

 

 

 

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Ventetid…

 Mon ikke vi alle har prøvet at vente og vente, så vi næsten ikke kunne holde det ud? Det kræver al vores tålmodighed, men vi

Læs mere »