Typer på Bornholm – Anne Grethe

Fotograf Anders Bentzon har i en årrække haft sine fotos vist i københavnske ugeaviser under navnet “Typer i København”. Nu har han været på Bornholm og Bornholmnyt.dk viser de kommende dage nogle af hans “typer” på Bornholm med hans egen tekst. 

Anne Grethe bor i et hus for enden af en grusvej, der starter bag en lade, der ligger for enden af en markvej, der fører hen til en anden vej, der fører mod resten af verden…

“Her har jeg fred og ro til at lave mine tæpper og puder”, fortæller hun. “Her er der ingen at tale med, og ingen der forstyrrer mig, og det passer mig bedst.”

Bliver det aldrig ensomt?

“Nej, for jeg har min mand, han kommer hver anden måned. Han bor i Sønderjylland og er et værre sludrechatol… han driver et autoværksted og kan slet ikke undvære at snakke med kunderne og de ansatte – så vi har indrettet os, som det passer os hver især”.

At hun har rigeligt travlt, ses når man kommer indenfor: Væggene er dækket med de smukkeste quiltede tæpper overalt, og der er kæmpestore puder i varme kulører i sofaerne….

Og jeg har lovet ikke at afsløre hvor hun bor – hun vil ha fred! Og det bliver under alle omstændigheder særdeles svært at finde hende… Tæpperne og puderne kan købes rundt omkring på markeder, hvis man er heldig at støde på hende – for hun lever ikke efter en fast plan.

Mennesker og miljø

Anders Bentzon er freelance fotograf med menneske- og miljøskildringer som speciale.

Anders  er en fantasifuld reportagefotograf og dokumentarist, der har leveret tusindvis af fotos til aviser og magasiner siden starten af 80´erne.

Derudover arbejder han som fotograf på teatre og gallerier, for musikere og tøjdesignere og har udgivet flere fotobøger. Som kunstfotograf kendes han bl.a for sine “Mycografier” – se dem på hjemmesiden www.foto2.dk.

Temamæssigt er han svær at sætte i bås, men især “den absurde virkelighed” interesserer ham – ligesom det sociale engagement er en væsentlig drivkraft i hans virke, hvilket tydeligt afspejler sig i mange af hans fotografier.

Anders Bentzon har haft flere udstillinger i Danmark. Se også mere til ham på Facebook: https://www.facebook.com/typerikoebenhavn.

Seneste artikler

Fik du læst?