Trine Pallesen i rollen som Grethe Ingmann

Vidste du, at Trine Pallesen også er en god sanger? Det kan du selv forvisse dig om, når hun 9. oktober kommer til Allinge med Teaterkoncerten “Ta mig som jeg er”, hvor hun spiller Grethe Ingmann.

Trine Pallesen – kommer til Allinge. (Foto: Emilia Therese)

 

Søndag 9. oktober kan man i Bornholms Idræts- & Kulturcenter i Allinge komme ”helt tæt på” en af dansk musiks absolutte stjerner: Grethe Ingemann – i skikkelse af skuespiller og sanger Trine Pallesen. Arrangementet finder sted i samarbejde med Danske Seniorer.

Du kan sikkert huske både ”Et solstrejf i en vandpyt”, ”Blot slentre gennem regn” – for slet ikke at tale om ”Dansevise”. Det var den sang, hun og ægtemanden og guitaristen Jørgen Ingmann i 1963 som det første skandinaviske par nogensinde vandt det Internationale Melodi Grand Prix med.

Lykke – og skilsmisse

I oktober er Trine Pallesen på turne med sin første soloforestilling ”Ta mig som jeg er”, der fortæller historien om en helt almindelig pige, Grethe, hvis talent gjorde hende til sangerinde som kun 17-årig. Hun blev ”opdaget”, da hun i 1955 sang i Mahilini Hawaii, det var samme år hun mødte Jørgen Ingmann, og så tog tingene fart: Det blev til 20 års parløb, både musikalsk og privat. Alle kendte Grethe og Jørgen Ingmann og kunne synge med på deres sange. Og fulgte også med i den stormombruste skilsmisse, der senere fandt sted. Og som førte begge ud i alkoholmisbrug…

Men der var musikalsk succes på succes op gennem 1960’ene og ’70erne …

Ikke første gang

I 2010 spillede Trine Pallesen Grethe Ingmann i Tivolis teaterkoncert ”Et solstrejf i en vandpyt” og det satte tankerne i gang – ikke mindst fordi, Grethe Ingmann døde kun 51 år gammel. Og det er blevet til en smuk og tankevækkende hyldest til Grethe Ingmann.

Teaterkoncerten ”Ta mig som jeg er” er skrevet af Anna Panduro og instrueret af Trine Pallesens søster,  Sofie Pallesen. Trine akkompagneres af Mathias Grove som kapelmester for et seksmandsorkester

Trine Pallesen kommer rundt i hele landet, og otte koncerter spilles i samarbejde med Danske Seniorer. Billetter på https://danske-seniorer.dk.

Seneste artikler

Fik du læst?