Trine gik ombord som 17-årig – og er ikke helt kommet i land endnu

Trine Saksaa gik ombord på 66-færgerne som 17-årig kahytsjomfru –  nu byder hun velkommen i sin hyggelige “Café 66 Baren” i Rønne med øl, frisksmurte håndmadder, kaffe og ostemadder – det hele omgivet af øens spændende færgehistorie…

Trine Saksaa – færgerne og cafeen er en stor del af hendes liv. (Fotos: Torben Ager)

 

Hvor dumt kan man spørge?

Trine Saksaa kan ikke skjule smilet:

“Jamen, min café hedder jo Café 66 Baren, fordi jeg allerede som 17-årig gik om bord på 66-rederiets færger som kahytsjomfru – og nu har jeg så beklædt min nye café med fotos og minder fra færgefarten til og fra øen gennem tiderne, siger Trine.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Hvis nogen skulle være i tvivl – dette er en færgecafé – på land.

 

Hun er forlængst gået i land – og så alligevel ikke. For hele færgefartens historie hænger rundt omkring – og alene denne kendsgerning er årsag nok til,  at mange besøger den populære café i St. Torvegade i Rønne. Hertil kommer så tilbuddet om tre frisksmurte håndmadder samt en øl for bare en flad 50’er , den gode idé med en kop kaffe og to stykker franskbrød samt hver dag en god filterkaffe til bare 10 kr.

Trine har tidligere som sagt arbejdet som kahytsjomfru på 66-bådene – men var også i køkkenet som smørrebrødjomfru, så hendes håndmadder – de er bare lækre.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Cafeen i St. Torvegade – næsten et lille museum over færgefarten til og fra øen

 

Se, det er jo kvalitet og priser, der er til at forstå, men Trine fortæller, at hun jo reelt er førtidspensionist, så cafeen skal sådan set bare løbe rundt. Hun vil hellere se glade mennesker i en café med billige priser – end at sidde alene med høje priser på et menukort, der ikke kommer i brug.

Det synspunkt er der mange, der er glade for, og det vil sikkert ogå udmønte sig, når Rønne-pigen næste gang runder de 50 år.

Trine kommer fra og bor stadig i Rønne, men har dog også, som mange andre, været en tur ovre også. Det blev både til ophold på Fyn og Sjælland, men i dag er der ingen tvivl: “Bornholm er bedst”, siger hun med et beskedent smil.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Trine med de hyggelige og oplysende dækservietter.

 

Trine har netop overtaget cafeen i St. Torvegade, der tidligere hed Arne Jensen Bar og AJ Bar, og vi skulle hilse og sige, at der er åbent mandag til lørdag fra kl. 11 til 17 og fredag og lørdag tillige fra 20 til 22. Når al det Corona-halløj forhåbentligt snart er forbi, vil hun disse aftener holde åbent til midnat.

Og så må vi jo ikke glemme, at navnet Café 66 Baren betyder, at der ogå er gode drinks og cocktails på programmet – og at der også er en rygesalon.

Som på en færge – plads til alle…

 

Seneste artikler

Fik du læst?