TREFOR hæver el-priserne

EL-FORBRUG:  TREFOR El-net Øst hæver nettariffen på Bornholm til nytår. Hvorfor den hæves – og hvordan selskabet arbejder med at drive elnettet på Bornholm – kan man høre mere om til informationsmøde torsdag 14. december.

TREFOR – priserne stiger

 

TREFOR inviterer til informationsmøde på Hotel GSH i Rønne, torsdag 14. december fra klokken 19 til 21. Her vil selskabet forklare om prisstigninger samt om hvordan el-nettet drives på Bornholm.

Den laveste tarif er om natten mellem klokken 24 og 06, mens det fra klokken 17 og 21 er døgnets højeste tarif. Sådan vil billedet også være for private elforbrugere på Bornholm, når TREFOR El-net Øst hæver tariffen mandag 1. januar 2024 med seks procent.

Inflationen
”Når vi træder ind i 2024, regulerer vi nettariffen i forhold til vores indtægtsramme, inflationen og vores forventninger til den kommende periode. Det betyder, at tariffen hos private som planlagt stiger til det niveau, som vi tidligere har meldt ud. Vores forventning til tariffen for sommeren 2024 er også uændret,” siger Per Sørensen, elforsyningsdirektør i TREFOR El-net Øst.

Tariffen om vinteren er generelt højere end om sommeren, fordi elforbruget også er tilsvarende højere i løbet af den mørke og kolde årstid.

Varm mad
”Når vi tænder lys, laver mere varm mad og bruger el til varmepumper om vinteren, så kræver det virkelig meget strøm. Selv om befolkningstallet er højere på Bornholm om sommeren, når turisterne rykker ind, så er elforbruget stadig langt højere i vinterhalvåret. Det bliver afspejlet i vintertariffen,” forklarer Per Sørensen.

Åbent møde
Nettariffen er højere på Bornholm end mange andre steder i landet, blandt andet fordi udgifterne til at drive og udbygge elnettet er højere på øen. Hvad der påvirker prisen, og hvordan TREFOR arbejder med at fremtidssikre det bornholmske elnet, vil netselskabet gerne fortælle mere om til et offentligt informationsmøde.

Ny på Bornholm
”TREFOR er stadig relativt ny på Bornholm, og vi har oplevet, at energikrisen skubbede priserne på energi op på et hidtil uset niveau. Det har givet anledning til spekulationer om, hvordan vi i TREFOR arbejder og prissætter, og det vil vi gerne give indsigt og klarhed over ved at invitere til et åbent møde,” siger Per Sørensen.

I mødet på Hotel GSHdeltager både elforsyningsdirektør Per Sørensen, bestyrelsesformand Charles Nielsen og afdelingsleder Ole Westh.

”Vi håber, at rigtig mange møder op og får svar på deres spørgsmål. TREFOR er kommet til Bornholm for at blive, og vi vil naturligvis også gerne give indsigt i, hvordan vi arbejder”, siger Per Sørensen.

Billigst om natten
TREFOR El-net Øst har de seneste to år drevet elnettet på Bornholm, og i 2023 introducerede netselskabet tarifmodel 3.0, hvor prisen er forskellig alt efter, hvornår på døgnet du bruger strøm.

Tariffen bliver reguleret både sommer og vinter, og så er døgnet inddelt i flere ”priszoner”, med en pris i dagtimerne, den laveste pris om natten og den højeste pris i tidsrummet mellem klokken 17 og 21, hvor elforbruget er allerhøjst.

Udover tariffen betaler den enkelte også for selve strømmen, der bliver brugt. Den pris afhænger af, hvilken aftale man har med sin elleverandør. Og elleverandøren afgør, hvordan tariffen fremgår af din regning.

Seneste artikler

Fik du læst?

Samtalesalon om ensomhed

ENSOMHED: Frivillig forum Bornholm ønsker at sætte fokus på, hvordan det bornholmske foreningsliv kan være med til at forebygge ensomhed blandt bornholmerne   Frivillig forum

Læs mere »

Dukketeater i Svanekegaarden

VINTERFERIE: Teatergruppen “Dansk Rakkerpak” viser dukketeater i Svanekegaarden  – forestillinger fredag og lørdag   Teatergruppen Teater FasterCool, også kendt som Dansk Rakkerpak,  gæster Svanekegaarden i

Læs mere »