Travl weekend for færdselspolitiet

 

Fredag 31. juli kl. 10 blev en 67 årig bilist standset og sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger i forbindelse med færgeankomst på Rønne Havn. Der venter ham nu en bøde for ikke at respektere færdselsreguleringen.

En 58 årig mand fra nordlandet blev standset ved havnen i Rønne, da hans særtransport, som var 3,5 m bred ikke var afmærket, ligesom der ikke deltog følgevogn. Chaufføren og hans firma kan forvente at modtage bøder for overtrædelserne.

En 57 årig mand fra Rønne blev lørdag 1. august kl. 1650 standset på Haslevej ved rastepladsen udenfor Rønne. En alkometertest afslørede, at han formentlig havde indtaget for meget spiritus inden sin kørsel, så han blev anholdt og indbragt til hospitalet, hvor han fik udtaget en blodprøve. Han må nu afvente analyseerklæringen, der bestemmer promillens størrelse.

En 32 årig mand fra Rønne blev ligeledes standset på Haslevej omkring kl. 1815 ved rastepladsen udenfor Rønne. Det viste sig, at han ikke havde førerret til personbil, så han kan nu afvente en bøde i e-boks.

En 57 årig turist blev søndag  2. august ved 10-tiden på Zahrtmannsvej i Rønne sigtet for at tale i mobiltelefon under kørslen. Han modtager nu en bøde og et klip i kørekortet.

En 46 årig fynbo blev også søndag kl. 11.35 på Rønnevej i Nylars sigtet for ikke at have omregistreret sin bil, selvom han havde haft den i mere end et år. Bilen var afmeldt af tidligere ejer, så nummerpladerne blev afmonteret på stedet.

En 14 årig Rønne-dreng prøvede at stikke af fra politiet, da han blev standet på en lille knallert i Søndergade i Rønne. I forbindelse med flugten kørte han hen over foden på en politibetjent, der måtte en tur på skadestuen. Han havde ikke erhvervet kørekort, da han var for ung, så knallerten blev beslaglagt med henblik på undersøgelse og eventuel konfiskation.

En 26 årig bilist overtrådte søndag den 2. august kl. 1615 sin ubetingede vigepligt, da han skulle fra Nordre Kystvej ad Vesthavnsvej i Rønne. Det betød, at han kørte ind i siden på en anden bilist. Der skete heldigvis kun materiel skade, så ud over buler kunne han nøjes med en bøde.

Og for høje hastigheder

Lørdag 1. august holdt målebilen i næsten fem timer på Rønnevej i Allinge indenfor byzonen. Der var 39 bilister, som kørte for stærkt. De seks af dem fik også et klip i kørekortet. Den hurtigste kørte 83 km/t. Senere holdt målebilen næsten tre timer på Rønnevej i Nylars i 70 km-zonen, hvor seks bilister kørte for stærkt. Den hurtigste kørte 93 km/t.

Søndag 2. august holdt målebilen godt to timer på Borrelyngvej ved Rutsker udenfor tættere bebygget område. Fem køretøjer blev målt til at køre for hurtigt, og den værste kørte 98 km/t. Senere var målebilen flyttet til Vestermarievej i byzonen i godt to timer, hvor to køretøjer kørte for hurtigt. Den hurtigste kørte 65 km/t. Slutteligt holdt målebilen på Munch Petersens Vej i Rønne i næsten tre timer, hvor fire køretøjer passerede med mere end 50 km/t. Den hurtigste kørte 63 km/t.

Seneste artikler

Fik du læst?