Travl tid for Gudhjem Museum

Gudhjem Museum åbner to nye udstillinger åbner på lørdag 12. september. Også jazz og byvandringer er på programmet den kommende tid…

Nye og spændende dage på vej til Gudhjem Museum med udstillinger og jazz.

 

I udstillingsbygningen på Gudhjem Museum viser fem bornholmske kunstnere for tredje gang deres værker, inspireret af den bornholmske natur. Under titlen Earthboud III er billedkunstnerne Barbara Sørensen, Ben Woodhams og Lone Schiøtz gået sammen med keramiker Eva Brandt og trædrejer Hans-Henning Pedersen om denne udstilling.

Som det har været tilfældet for de tidligere udstillinger på museet i år, bliver det også denne gang uden fernisering, men på åbningsdagen vil kunstnerne bag Earthboud- udstillingen være til stede på museet, så publikum har mulighed for at få en snak med dem om de udstillede værker.

Bornholmsk glas

I stationsbygningen udstiller andre fem kunstnere bornholmsk glas. Denne udstilling var oprindelig planlagt som en del af Glasbiennalen, European Glass Context 2020, som desværre måtte aflyses på grund af Coronakrisen.

Gudhjem Museum besluttede dog, at publikum alligevel skulle have denne mulighed for at se den store variation og spændvidde, som disse bornholmske glaskunstnere repræsenterer. Udstillerne er Mai-Britt Jönsson fra Baltic Sea Glass, Maj-Britt Zelmer Olsen, Mia Lerssi, Ulla Hein og Svend Holst Pedersen.

Begge udstillinger er desuden tilmeldt til Bornholms Kulturuge, og på Gudhjemdagen onsdag 16. september er der gratis adgang for gæster med kulturugens badge til begge ud- stillinger. På denne dag vil der desuden være mulighed for at møde en repræsentant for kunstnerne bag glasudstillingen.

Museet i kulturugen

Museet er også aktiv på anden vis under kulturugen, hvor der den 16. september også er arrangeret en guidet vandring i den bynære natur med Sanne Bloch. Man mødes på kranpladsen kl. 10.30. Turen byder på små historiske og nutidige fortællinger, lidt om særlige planter og blomster, samt byens Grønne Gruppes arbejde med at bevare de grønne oaser, -stier og trapper i en tid, hvor privatisering udgør en vis fare for at lukke for adgangen til disse helt unikke steder.

Om aftenen samme dag lægger Gudhjem Museum hus til en jazzkoncert med duoen Moments Notice, der skaber en koncert, tilegnet Earthboud-udstillingen. Pianist og komponist Johann Gustav, som selv er opvokset på Bornholm, vil denne aften bidrage til den ellers tavse udstilling ved at uropføre et værk specielt komponeret til lejligheden.

Med sig har han trompetisten Jonas I. Due, og sammen vil de forsøge at få den bornholmske natur til at skylle ind over lytterne gennem musikken. Koncerten starter kl. 17, og der kan bookes billet fra kulturugens hjemmeside, www.bornholmskulturuge.dk

“De to udstillinger Earthboud III og Bornholmsk glaskunst vises frem til og med fredag 18. oktober 2020. Museets åbningstider har i år været fra torsdag til  søndag fra kl. 13 til 17, men under kulturugen vil der være åbent alle dage fra 13-17 og det samme gør sig gældende i efterårsferien i uge 42, så alt i alt går museet en travl tid i møde”, siger Hanne Strøby fra Gudhjem By- og Museumsforening.

 

Seneste artikler

Fik du læst?