Tjømannen løb med DM i økologi

SPAR-butikkerne i Aakirkeby og Gudhjem blev henholdsvis nummer et og to  i DM i økologi for landets 132 SPAR-butikker.

Købmand Egon Jensen – bedst i økologi blandt landets SPAR-butikker. (Foto: Torben Ager)

 

I september blev der holdt DM i økologi blandt landets 132 SPAR-butikker. De to butikker, SPAR-Aakirkeby og SPAR-Gudhjem, blev henholdsvis nummer et og to. Butikkerne ejes i dag af “tjømann” Egon Jensen Mondrup og hans kone Charlotte Mondrup.

I februar i år fik de nuværende ejere 100 pct. ejerskab af de to supermarkeder, og som det først blev butikken i Aakirkeby bygget om med fokus på grønnere løsninger. Dette indebar blandt andet udskiftning af de gamle køl- og frysediske. Hermed blev både arbejdsmiljøet forbedret og anlægget overgik til en grønnere el-løsning.

“Et mangeårigt ønske om at øge mængden af lokalt produceret varer og især det økologiske varesortiment, indenfor alle varegrupper, blev samtidig introduceret i løbet af foråret i begge butikker”, siger købmand Egon Jensen og fortsætter:

“Rejsen er kun lige begyndt. Vi drømmer om at blive det oplagte valg, når kunden ønsker en butik, hvor alle har mulighed for at blive grønnere forbrugere. Vi har fokus på at finde alternative løsninger til brug-og-smid-væk- kulturen og introducerer løbende nye varegrupper, f.eks. har vi lige fået glassugerør på hylderne. De kan genbruges og gå i opvaskemaskinen”, slutter tjømannen.

Seneste artikler

Fik du læst?