Taxier som aldrig før strømmer til Folkemødet

FOLKEMØDE: Tallet er ikke endeligt opgjort, men antallet af taxier til årets Folkemøde på Bornholm kan blive så højt som 60, og det er en ny rekord. Set i forhold til de 13 taxier, der betjener øen til dagligt, er der tale om mere end en firedobling. 

Antal taxier til årets Folkemøde på Bornholm forventes at sætte ny rekord i år (Foto: Dantaxi & Moove Group)

Taxier fra hele Sjælland vil i denne uge strømme til årets Folkemøde på Bornholm. Taxierne kommer fra flere forskellige taxiselskaber, og den største bidragsyder er Dantaxi, der som det eneste taxiselskab udfører taxikørsel på Bornholm året rundt.

“I år bliver antallet af taxier ovrefra for vores vedkommende på 29 biler, og lagt sammen med vores 13 lokale vogne betyder det, at vi har 42 taxi’er på øen under Folkemødet,” forklarer Vibeke Wolfsberg, der er kommerciel direktør i Dantaxi.

Nemmere at praje en taxi
Det er taxiloven fra 2018, der er den primære årsag til, at det bliver nemmere at praje en taxi til Folkemødet 2024 end for bare få år siden. Taxiloven fjernede en række begrænsninger og gjorde det muligt for taxichauffører at udføre kørsel over hele landet i stedet for at være bundet til en enkelt kommune. En mulighed, som branchen for alvor har taget til sig, fortæller direktøren:

“Vi har set en tendens til, at taxierhvervet er blevet markant bedre til at udnytte de muligheder, der er skabt af taxiloven, og nu flytter kapaciteten hen, hvor der er behov for den. Nogle af de taxier, der i år kører kunder til Folkemødet i Allinge, kan meget vel være de samme taxier, der om et par uger kører unge mennesker til årets Roskildefestival,” siger Vibeke Wolfsberg.

Fik du læst?