Sydlandsk stemning i Rønne

Jacob Gurevitsch med Bastian Sjelberg og Kristoffer Sjelberg. (Foto: Torben Severinsen / Musikhuzet)

 

Af Torben Severinsen

Fredag aften gæstede Jacob Gurevitsch, en af verdens mest streamede guitarister, Skt. Nicolai Kirke i Rønne. Han blev akkompagneret af Bastian Sjelberg på bas, og Kristoffer Sjelberg på trommer. Publikum kunne den kolde marts aften, udover trioens flotte fortolkninger,  fornemme varmen og den sydlandske stemning og nyde historierne fra solisten mellem numrene..

Mange kender sikkert Jacob Gurevitch fra tv-programmerne “Vild med dans” og “Toppen af poppen”, hvor han medvirker i Antonelli Orchestra. Han har spillet sammen med bl.a. Savage Rose, Erann DD, og Cæcilie Norby. Men derudover er han en af verdens mest streamede guitarister, med over 46 millioner streams alene på nummeret “Lovers in Paris.”

(Artiklen fortsættes under billedet)

Sydlandsk stemning i Rønne

Gurevitch har dyrket den spanske guitar, siden han blev bedt om at åbne et nummer på en turne med Savage Rose. Gurevitch udnytter sin baggrund fra jazz og soul, og via den spanske guitar udforsker han et mere melankolsk univers. Han har udgivet fem albums i eget navn, inkl. den seneste “Yellow Spaceship” der udkom i 2022.

Det store fremmøde i Rønne Kirke viser, at Gurevitsch har et stort publikum på øen, og de fik til deres store tilfredshed bl.a. Santeiro Blanco, Sand of Joshua, og selvfølgelig Lovers in Paris, inden ekstranummeret La Cumparasita.

Koncerten var arrangeret af Musikhuzet med Nicolai Kirkes musikudvalg som medarrangør.

Seneste artikler

Fik du læst?