Svanekes kloakker får en overhaling

Svaneke Bys kloakledninger trænger til en overhaling og lidt omsorg. Omkring fire km af byens kloakledninger skal derfor strømpefores. Det vil fremtidssikre kloakkerne og reducere antallet af ledningsnedbrud.

Svanekes kloakker får en overhaling i den kommende tid.

 

Bornholms Energi & Forsyning har hyret Entreprenørfirmaet Per Aarsleff A/S til at løse opgaven med at udbedre Svanekes kloakker.

Startskuddet lyder mandag 24. oktober. Arbejdet tager cirka seks uger. Der arbejdes mandag-fredag, samt i weekenden lørdag og søndag 29. og 30. oktober.

Strømpeforingen foregår uden opgravning – bortset fra for enkelte opgravninger, der skal gøre det muligt at arbejde i ledningerne. Efter strømpeforingen skal alle stiktilslutninger åbnes igen.

Fylder lidt i byen

“Selv om der ikke skal graves så meget, så kommer vi til at fylde noget i bybilledet med vores biler og maskiner. Det kan betyde, at man som svanekeborger fra tid til anden må køre en lille omvej for at komme frem. Det håber vi på forståelse for,” siger Kasper Juel-Berg, projektleder fra Bornholms Energi & Forsyning.

Under arbejdet kan der opstå lugtgener. Typisk en plastlugt, der kommer når strømpeforingen skal hærde.

Beboere får information

“Hvis du oplever lugtgener, så følg vejledningen i den beboerinformation, der bliver omdelt inden arbejdet starter,” opfordrer Mette Friis Andersen, der er projektleder hos Per Aarsleff A/S.

Svanekeboerne vil modtage yderligere information, når tiden nærmer sig. Man kan også følge med Bornholms Energi & Forsynings hjemmeside: www.beof.dk/privat/her-arbejder-vi.

Seneste artikler

Fik du læst?