Svanekegaarden: Musikforslag skader turismen i stort mål

MUSIK: Også Svanekegaarden ser med stor bekymring på det forslag, der foreligger om udendørs musikarrangementer og regulering af disse, der kommer “ud af den blå luft” på et tidspunkt hvor hele sommeren er planlagt, og alle kontrakter underskrevet. Sommerens udendørskoncerter skal være med til at tjene vinterens underskud ind  – for Svanekegaarden holder åbent hele året.

Mie Hjort – forslaget vil skade turismen i stort mål.

 

Også Svanekegaarden ser med stor bekymring på det forslag, der foreligger vedr. udendørs musikarrangementer og regulering af disse, bl.a. som nævnt i de fleste høringssvar.

“Det kommer af den blå luft – vi er på intet tidspunkt blevet hørt eller kontaktet,” siger administrator Mie Hjort. Timingen i år er helt gal – hele sommeren er planlagt og alle kontrakter underskrevet. Samtidigt vil forslaget skade turismen i stort mål med manglende aktiviteter som følge og dermed færre turister,” sier Mie Hjort.,

Med hensyn til lyden, er det de  færreste musikere der vil eller kan præsentere en koncert inden for db-grænsen i forslaget. Og hvem skal udføre målingerne, spørger Svanekegaardens administrator.

“Vi er enige i at der skal være retningslinjer så alle, borgere, gæster og arrangører kan være her, men det havde vi nu også en formodning om at der var, i følge vores samtaler med regionskommunen, da vi begyndte med vores udendørskoncerter.

Vinteren koster penge
Svanekegaarden har derudover en bekymring som ikke tidligere er nævnt:

“Vi er jo en del kulturinstitutioner ,der er kommunalt støttet, hvilket vi er meget taknemmelige for, og helårsaktive, det vil sige,  at vi arbejder hårdt for, at der skal være arrangementer hele året, både for herboende og turister. Men at arrangere koncerter om vinteren er bestemt ikke det, man kalder en god forretning – snarere penge ud af lommen. Derfor bruges de udendørs koncerter, hvor vi kan have mange gæster, til at tjene ind så vi kan leve om vinteren,” forklarer Mie Hjort.

Vi er uforstående
“I januar 2023 modtog vi samtidig med vores tilskud et hyrdebrev fra Fritids-, Kultur- og Lokalsamfundsudvalget som skriver: ”Vi opfordrer jer derfor til at tilpasse jeres drift og aktivitetsniveau, så jeres foretagende kan holdes inden for de eksisterende økonomiske rammer. Vi håber, at disse tiltag også kan ruste jeres virksomhed til at kunne håndtere en reduktion af jeres kommunale tilskud, såfremt det bliver aktuelt.”

Det vil sige, at ikke alene kan vi risikere at blive skåret i tilskud  – men samtidig vil regionskommunen med denne forskrift begrænse vores mulighed for at have en indtjening om sommeren – dette står vi meget uforstående over for,” siger Mie Hjort.

Derfor vil Svanekegaarden i lighed med de øvrige høringssvar anmode om at forskriftet tages af bordet for nu, og man kan bruge året til at finde en for alle acceptabel løsning til 2024,

 

Seneste artikler

Fik du læst?