Svaneke Ungdomsklub beder byen om hjælp

SVANEKE: Rammerne for Svaneke Ungdomsklub er klar, men foreningen bag mangler penge til at komme i gang, mens den venter på svar fra fonde. Derfor beder den nu byens borgere om hjælp.

Ungdomsklubben er klar til brug, men…

En gruppe borgere i Svaneke har længe ønsket sig en klub for de ældste børn i byen. Derfor har de nu stablet en forening på benene, der skal danne ramme om den kommende Svaneke Ungdomsklub.

Foreningens bestyrelse har holdt en stiftende generalforsamling, skaffet et lokale centralt i Svaneke og er nu gået i gang med til at finde penge til klubbens etablering og drift.

Der kan dog gå op til flere måneder, før der kommer svar på om foreningen får støtte fra de forskellige fonde, derfor beder den nu byen om hjælp.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Fine rammer for de unge i Svaneke

 

“Vi vil gerne kunne slå dørerne op til klubben før jul, for det haster med at skabe et tilbud til vores børn og unge,” siger formanden Signe Kühle.

Svaneke Ungdomsklub skal i første omgang være et tilbud til børn i 6.- 9. klasse på Svaneke Friskole, og bestyrelsen ved, at det er et stort ønske for skolens børn og unge, at have et sted at være sammen efter skole og om aftenen.

Mange ideer
“De unge mennesker er klar til at få en klub og har mange idéer til, hvad man skal kunne lave,” siger formanden, der derfor håber at få byens opbakning til initiativet.

“Vi håber, at byens borgere vil støtte op om klubben ved at donere et lille beløb, så vi kan komme i gang. Det kan være 20 kroner eller 100 kroner, eller hvad man kan undvære, alt vil blive taget imod med kyshånd,” lover formanden.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Hvornår kommer mine legekammareter, synes hunden at tænke i de nye lokaliteter for Svanekes unge

 

Baggrunden for at etablere klubben er et ønske om at skabe et tilbud, hvor skolens børn kan dyrke fællesskabet og være sammen efter skole for at undgå ensomhed og mistrivsel.

Gratis klub
Tilbuddet er i første omgang målrettet børn fra Svaneke Friskole med to åbningsdage om ugen til en start. Bestyrelsen har en forhåbning om, at klubben skal være gratis at bruge og skal drives af forældre på frivillig basis.

Her er et link til klubbens Facebook-side med information om hvordan man støtter initiativet.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61553392950180

Seneste artikler

Fik du læst?