Succes – men Møbelfabriken drømmer om mere

ERHVERV: Forskelligheden blandt iværksætterne hos Møbelfabrikken er stor, alligevel er der særligt én type af iværksættere, som husets direktør, Carsten Aalling, gerne ser flere af.

Carsten Aaling – hele tiden i gang med at produktudvikle den gamle møbelfabrik.

 

Af Helene Holm Stolle

Iværksætterlysten har i mange år været stor på Bornholm, og klippeøen er da også hjemsted for mange kendte og succesfulde iværksættere. Hvis man spørger husets direktør Carsten Aalling fra iværksætterhuset Møbelfabrikken i Nexø er der en helt særlig grund til øens sprudlende iværksætterliv.

”Vi er et godt stykke væk fra København, hvilket betyder, at man kan få meget bolig for pengene. Det giver familier mulighed for at kunne leve af én indtægt, mens en i parret sætter gang i sin iværksætterdrøm”, lyder det fra Carsten Aalling.

Hvis der er en, der har kendskab til iværksættere på øen, så er det netop Carsten Aalling, som siden 2018 har stået i spidsen for Møbelfabrikken i Nexø, et levende iværksætterhus, der rummer alt fra terapi, trivsel og fysisk sundhed over mad til kunst og kultur.

Gemmer sig derhjemme
Trods iværksætterglæden på øen og det faktum, at 2023 blev året, hvor Møbelfabrikken med et overskud på 641.587 kroner, præsenterede det bedste resultat nogensinde, oplever Carsten Aalling dog ikke en kæmpe efterspørgsel på deciderede kontorfællesskaber.

”Min erfaring fra de første år med Møbelfabrikken er, at enkeltmandsvirksomheders måde at gå på arbejde er en lidt sjov størrelse på Bornholm – i hvert fald er den anderledes, end man oplever i mange andre byer i Danmark. Der vil de fleste gerne ud af hjemmet, mærke at de går på arbejde og ligesom fornemme en anden puls i det. Men ikke her. Her arbejder de fleste hjemmefra, hvorfor efterspørgslen på deciderede kontorfællesskaber ikke er voldsom stor”.

Fælles kontor
Netop derfor rummer Møbelfabrikkens 5000 kvadratmeter også kun ét mindre kontorfællesskab i dag med plads til få lejere. Her har de deres egen arbejdsstation og mulighed for receptionsservice samt adgang til mødelokaler, kaffe og morgenmadsordning og selvfølgelig mulighed for at netværke og sparre med andre brugere af huset på tværs af faggrænser.

”Det kontorfællesskab bruges, og det glæder mig rigtig meget, men der er stadig plads til flere lejere. Møbelfabrikkens vision er jo at være Bornholms foretrukne sted for iværksætteri, kreativitet og bæredygtige projekter”, siger Carsten Aalling og understreger, at der sker noget særligt med dynamikken, når mange forskellige typer af iværksættere sættes under samme tag.

”Der opstår et særligt netværk og sparring, hvor folk taler på kryds og tværs, og det skaber et rigtig godt arbejdsliv”, slår han fast.

Seneste artikler

Fik du læst?

Fik konfiskeret kniv

  POLITI: I forbindelse med Toldstyrelsens kontrol ved færgen fra Sassnitz blev føreren af en personbil fundet i besiddelse af en kniv uden anerkendelsesværdigt formål.

Læs mere »