Studenten Mads skal ud i Europa – Frankrig og fremtiden venter…

Den nybagte student Mads Windahl Kofoed fra Rønne synes, at de sidste tre år i gymnasiet har været hårde. Nu skal han ud og opleve Europa og glæder sig mest til Frankrig

Mads Windahl Kofoed – vil ud og opleve Europa. Foto: Torben Ager.

 

Stemmen er lidt hæs.

20-årige Mads har festet igennem de sidste par dage, og han indrømmer med et skævt smil, at han ikke er helt på toppen, denne varme eftermiddag i Brændesgårdshaven, hvor han hygger sig med sine studenter-kammerater.

Kigger man omhyggeligt efter, kan man se et ahorneblad på Mads’ studenterhue – og ikke det kristne kors. Mads opfatter sig nemlig som ateist, og så er det vigtigt at have symbolikken i orden.

Men vi er her ikke for at tale om  tro eller ej – vi er her for at talte lidt om Mads’ planer i den kommende tid.

“ja, det er skønt at være fordi med de tre år i gymnasiet”, fortæller Mads, der har fulgt globallinjen på Bornholms Campus i 3. K. Det betyder, at han har beskæftiget sig meget med samfundsfag og med engelsk, og med den hast, som verden bringes sammen i disse dage, er interesse for globalisering ikke det værste udgangspunkt for en nybagt student.

Men nu er det nok med al den læsning – i alt fald for en stund, siger Mads, der er meget interesseret i idræt. Den videre uddannelse får derfor sandsynligvis noget med idræt at gøre, men foreløbig vil han slappe af efter de tre år i gymnasiet.

Han har aftalt med nogle kammerater, at de sammen skal på Interrail – altså på en togrejse ned gennem Europa, og han glæder sig allermest til, at de kommer til Frankrig, et land, som Mads er meget begejstret for.

“Jamen Frankrig har jo det hele, naturen, kulturen – og ikke mindst maden”, siger Mads og ser pludselig helt sulten ud.

 

Snupper en Ironman

Han er godt klar over, at togrejsen kræver særlige forberedelser og måske skal udskydes lidt i Corona-tiderne, der jo endnu ikke er ovre, men så snart, at sikkerhed og sundhed er på plads, så er det afsted med futtoget og ned til Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig.

Mads interesse for idræt har han ikke fra fremmede: Far og mor er begge ivrige løbere, endda Ironman-løbere.

I ved, den med de 3, 8 kilometers svømning, 180 kilometers cykling – og så lige et maratonløb til slut. Sådan en Ironman skal Mads også have med på vejen…

Tidligere har han spillet fodbold både for RIK og Knudsker, men lige pludselig blev tiden for knap. Gymnasiet var vigtigere end fodbold og Mads følte, han måtte prioritere.

Mads bor stadig hjemme hos sine forældre, men det skal også snart have en ende. Han ser frem til at skulle ud og stå på egne ben, og med idræt som studiemål bliver den næste endestation enten Aarhus eller København. Han har en søster i begge byer, så han bliver ikke helt alene lige meget hvilken af landets to største byer, han vælger.

Fremtiden er åben for Mads og hans kammerater. God vind fremover…

Seneste artikler

Fik du læst?