Stort efterårs-rykind i sommerhuse på Bornholm

EFTERÅRSFERIE: Tyskerne fylder mere og mere i feriehusene i efterårsmånederne, men i uge 42 (efterårsferien) er danskerne flest

Der bliver flere og flere feriegæster i de danske sommerhuse i efterårsmånederne. Nye ferie- og fritidsvaner er en del af forklaringen, men også højere temperaturer får flere og flere til at søge mod oplevelser eller afslapning i feriehuse tæt på kyst og natur.

Tyskerne vendt tilbage
Tyskerne er vendt tilbage og fylder meget i både i sommermånederne og efteråret, og flere og flere kommer til.

Men i den kommende uge – uge 42, der er skolernes efterårsferie – er danskerne som sædvanlig flest.  Det er meldingen fra Sol og Strand, der er en af landets største feriehusudlejere.

Travlt år
Tommi Falk, der er bureauchef for Sol og Strand på Bornholm, har sammen med staben allerede haft et travlt år, og også i september og oktober har de budt mange især tyske gæster velkommen. Men uge 42 skiller sig ud. For der er flere danskere, end der plejer:

“Feriehusferie er et hit for flere og flere gennem hele året. Men i næste uge er det danskerne, der kommer – og vi glæder os til at tage imod dem,” siger bureauchefen.

Flest danskere
“Uge 42 er efterårsferie i de danske skoler, og der fylder danskerne som altid mest i vores feriehuse. Og sådan er det også i år, men danskerne er altså ikke alene om at vælger at booke sommerhuse i uge 42. Tyskerne er der også, og de er flere end de plejer, men uge 42 er der fleste danskere,” siger Sol og Strands bureauchef.

Dejligt efterår
“Vi har jo haft et fantastisk dejligt efterår. Og vi har mange gode feriehuse, som kan rumme feriegæster gennem hele året. Det tiltrækker altså feriegæster gennem hele efteråret. Både danskere og mest tyskere. Men uge 42 er det primært danskerne, der rykker ind i feriehusene. De andre uger er det mest tyskerne, der kommer i 14 dage eller tre uger, men også danskere og eksilbornholmere, der er på mini-ferier eller hjemme i forlængede weekender, fylder godt ud i kalenderen,” siger Tommi Falk

Seneste artikler

Fik du læst?