Storm på Bornholm: Særligt en type skader overrasker

VILDT VEJR: De seneste tal fra GF Forsikring viser, at drivhuse og orangerier blev hårdt ramt under julestormen Pia, der markerede slutningen på et vejrmæssigt vildt 2023. GF Bornholm kommer med gode råd til, hvordan du bedst beskytter dit drivhus i stormvejr.

Bornholmerne har været hårdt ramt af storm og vildt vejr den seneste tid. Udover tagsten og væltede træer er der særligt en type skader, der overrasker det medlemsejede GF Forsikring

 

“På landsplan var det over 13 procent af skaderne efter stormen Pia, der raserede store dele af Danmark i dagene op til jul, som drivhuse og orangerier stod for – og vi er faktisk lidt overraskede over at se så mange af den type skader. De mest almindelige skader er smadrede ruder – men flere af vores medlemmer oplevede også, at inventar og planter blev ødelagt, da vinden fik frit spil, siger direktør for Skadehjælp hos GF Forsikring,” Martin Rundager.

I takt med at drivhuset for mange danskere er blevet en havestue, der kan bruges året rundt – og hvor der derfor er mange værdier – er det ifølge Martin Rundager ekstra vigtigt at have styr på forsikringen, især i denne tid, hvor vejret oftere og oftere viser tænder.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Smadrede ruder udgjorde en stor del af skaderne. (Foto: Colourbox)

 

I alt modtog GF Forsikring 1.067 skadeanmeldelser efter stormen Pia – hele 147 af dem var skader på drivhuse eller orangerier.

Sådan stormsikres drivhuset
På Bornholm mærkede de også Pias rasen, og her fortæller salgsleder i GF Bornholm, Kim Thorsen, at man med en ganske lille indsats kan gøre meget for at undgå, at drivhuset bliver forvandlet til en bunke glasskår, når vinden raser.

“Det er vigtigt at åbne ventilationsvinduet, så der ikke opstår undertryk i drivhuset. I langt de fleste tilfælde er det nemlig undertryk, der forvolder den første skade på huset. Man kan også få stort set samme effekt ved at fjerne et af glassene i læsiden af huset. Derudover er et godt råd at låse vinduesåbnerne med f.eks. et kraftigt bånd eller strips, så de ikke kan tvinges op af stormen,” siger han.

GF Bornholm, som har kontor i Rønne, er en af i alt 30 selvstændige forsikringsklubber, der har en medlemsvalgt bestyrelse og sammen med GF Fonden ejer GF Forsikring.

Seneste artikler

Fik du læst?

Samtalesalon om ensomhed

ENSOMHED: Frivillig forum Bornholm ønsker at sætte fokus på, hvordan det bornholmske foreningsliv kan være med til at forebygge ensomhed blandt bornholmerne   Frivillig forum

Læs mere »

Dukketeater i Svanekegaarden

VINTERFERIE: Teatergruppen “Dansk Rakkerpak” viser dukketeater i Svanekegaarden  – forestillinger fredag og lørdag   Teatergruppen Teater FasterCool, også kendt som Dansk Rakkerpak,  gæster Svanekegaarden i

Læs mere »