Stor udstilling af racekaniner i Søndermarkshallen

KANINER: Bornholmske kaniner er blandt de bedste i Danmark – weekenden 13. og 14. januar kan de ses på den største kaninudstilling på Bornholm i år

Bastian Bech og Niels Hansen-  vindere af oktober udstilingen

 

Er man interesseret i kaniner, eller rettere sagt: Racekaniner, så er det med at dukke op i Søndermarkshallen i Rønne i weekenden 13. og 14. januar.

Allerede fredag 12. januar bliver udstillingsburene sat op, og kaninerne bliver sat i burene mellem kl.17 og 19, så de vænner sig til temperaturen i hallen og er klar til bedømmelse lørdag formiddag.

Største udstilling
Bornholms Racekanin Forening fortæller, at der venter publikum en stor oplevelse på udstillingen, idet de bornholmske kaniner er blandt de bedste i Danmark. De fleste udstillere har været –  eller er – danske mestre  i deres udstillede kaninrace.

BM i kanin hop
På udstillingen kommer der 182 kaniner i 34 racer og farvevarianter. De kommer fra 28 kaninavlere, heraf tre juniorudstillere. Der deltager endvidere en svensk gæsteudstiller, ti sjællandske gæsteudstillere samt to gæsteudstillere fra Haderslev. Udover de udstillede racekaniner er der Bornholmsmesterskabet i kaninhop lørdag og søndag med over 40 tilmeldte hopkaniner. Det er den disciplin, der blandt udstillerne populært og med et glimt i øjet kaldes “Hestespring for fattigrøve…”

Der er også en kælekanin-udstilling med syv kaniner fra fem udstillere, da det har vist sig, at der mangler et sted, hvor man kunne  fremvise sine kælekaniner efter at dyrskuet er lukket.

I de bedste hænder
“Fordi vi for øjeblikket ikke har nogle kanindommere på Bornholm, får vi besøg af to jyske kanindommere samt to norske dommere, alle blandt de bedste dommere i både i Danmark og Norge, så vores dyr er i de bedste hænder,” fortæller Jens Kjøller, fra Bornholms Racekanin Forening.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Jens Kjøller  – “Best in show” fra det sidste Danmarksmesterskab 2023

 

“På denne vidt spændende udstilling, er der kaninracer og varianter som spænder fra en fransk vædder med en voksen vægt på over 5,5 kilo til en dværghare på kun 0,9 kg. Herudover møder der publikum blandt andet stribede hollændere, prikkede engelsk schecke, sorte, hvide, orange og brune kaniner, fortæller Jens Kjøller og tilføjer, at der også er mulighed for at blive vejledt i fodring og pasning af kaniner samt burbygning.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Så er der gang i kaninhop

 

Udstillingen finder sted i Søndermarkshallen på Åkirkebyvej 136 i Rønne lørdag 13. januar fra kl 10 til 17 og søndag 14. januar fra kl. 10 til 14. Der er præmieuddeling i kaninhop søndag ca. kl. 14.

Den næste udstilling med deltagelse af bornholmske kaniner bliver til Danmarksmesterskaberne i weekenden 16.-18. februar 2024 i Idrætscenter Jammerbugt i Fjerritslev.

 

Seneste artikler

Fik du læst?