Støtte til ny nærradio

Brdr. Larsen Fonden tildeler Bornholms Stemme en legatportion på 20.000 kroner. Pengene skal anvendes til produktioner og udsendelser om det bornholmske sprog. 

Bornholms Stemme fra venstre: Gustav Corpas, Helene Grøn, Lisbeth Riemann, Lars Holmsted, Steen Thomsen (Ældresagen), Alex S. Kjeldsen, Svend Kramp, Anita Corpas, Dennis Tomiola, Mette Zacho, Torben Severinsen og Fenella Overgaard. (PR)

 

Projektet omkring “Bornholms Stemme” ønsker at understøtte Bornholms kulturarv og kulturelle identitet gennem blandt andet partnerskaber og samarbejde med lokale aktører.
Til det arbejde får den nye nærradio nu lokal rygstøtte fra en af Bornholms betydeligste bidragydere. Brdr. E., S. & A. Larsens Legat har netop valgt at tildele Bornholms Stemme kr. 20.000 til produktioner og udsendelser om det bornholmske sprog og kultur.
“Formålet med en programrække i Bornholms Stemme er at bevare den bornholmske kulturarv, identitet og viden”, siger Anita Corpas, radiochef på Bornholms Stemme. I et samarbejde med blandt andre sprogforsker og leder af et stort bornholmsk ordbogsprojekt Alex Speed Kjeldsen kommer den nye nærradio til at sende indslag med bornholmske fortællinger, forskning og forskellige aspekter af bornholmsk sprog og kultur.

Sammenhæng
Brdr. Larsen Fonden er generelt tilbageholdende med at udtale sig om konkrete donationer men peger imidlertid på, at projektet harmonerer godt med andre tiltag på Bornholm.
“Projektet har en god sammenhæng med flere andre tiltag på Bornholm for så vidt angår at sætte fokus på det bornholmske sprog”, siger Henrik Engell Rhod, formand for fondens bestyrelse til Bornholms Stemme.
Formanden peger eksempelvis på TV-quizprogrammet “Sprogblomster” og det aktuelle forskningsarbejde med blandt andet at udgive en webbaseret bornholmsk ordbog. Et arbejde som netop sprogforsker Alex Speed Kjeldsen står for.
Sidst i april i år blev Bornholms Stemme ligeledes indstillet til at modtage kr. 50.000 fra LAG-Bornholm.

Seneste artikler

Fik du læst?