Stafet for livet indsamlede 165.000 kr.

Rønne Stadion Nord sprudlede atter af liv, da Stafet for Livet Bornholm var tilbage på stadion efter to år med stærkt reduceret deltagelse pga. Corona. Stafetten indsamlede flot pengebeløb til Kræftens Bekæmpelse.

Den smukke lyscsremoni.

 

Over 270 bornholmere havde meldt sig til årets stafet i sommer for at være med til at fejre livet og samtidig indsamle penge til bekæmpelse af kræft, som alt for mange danskere stifter bekendtskab med i løbet af livet.

Stafettens æresgæster er fighterne. En fighter er en person, der har eller har haft kræft. Fighterne indledte på festlig vis, anført af Bornholmergarden, årets stafet ved at gå den første runde på stadion efterfulgt af alle de øvrige deltagere. Fighterne er kendetegnet ved deres gule T-shirts og i år deltog 22 fightere i festlighederne.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse modtog også et pænt beløb. Fra venstre Elna Madvig (medlem af KB’s bestyrelse), Gitte Goldschmidt (form. for lokalforeningen), Hans Lindhardt (formand for SFL-Bornholm)).

 

Stafetten er nemlig en fest, hvor fællesskab, underholdning og alvor går hånd i hånd for at fejre livet, tænke på dem, der kæmper med kræft og mindes dem, der tabte kampen til sygdommen.

Telte og boder 

12 hold deltog med aktiviteter for store og små samtidig med, at musikken og underholdningen fra scenen skabte den perfekte ramme for fysisk samvær med familie, venner, kolleger og mange andre. Løbebanen inviterede til at deltagerne gik eller løb runder på stadion med det formål at motionere og samtidig indsamle penge fra såkaldt rundesponsorer.

Stafetten varede et døgns tid og skal symbolisere op- og nedture i et kræftforløb. Der er mørke stunder og der er lyse stunder.

Lysceremonien

Lørdag aften foregår stafettens højdepunkt, lysteremonien. Aktiviteterne på pladsen og underholdningen indstilles for en stund og alle samles omkring scenen, hvor Nexø Koncertkor under ledelse af Jesper Mejlvang bringer alle i den rette eftertænksomme stemning.

Provst Johannes Gregers Jensen holdt årets lysceremonitale, hvor efter folk samledes omkring lysposerne og tænkte på dem, der kæmper mod kræften eller mindes dem, der tabte kampen.

Uden mad og drikke …

Særdeles gavmilde lokale sponsorer fra hele øen gjorde det muligt at sælge mad og drikkevarer til særdeles fornuftige priser, hvor alle kunne være med.

Alt i alt indsamlede stafetten i år 165.000 kr. som ubeskåret går til Kræftens Bekæmpelse til forskning, forebyggelse og patientstøtte. 10 pct. af overskuddet går til den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse.

Stafet for Livet Bornholm 2023 skal så småt til at påbegynde planlægningen, og inden længe vil stafetten melde ud, at alle, der har en interesse i at være med til at bekæmpe denne forfærdelige sygdom, er velkomne i det frivillige fællesskab.

Seneste artikler

Fik du læst?