Sommerdag bog fra Bente

Bente Møller bor i Aalborg, men er lige så tit på Bornholm, hvor hun bor med sin kæreste i Tejn. Her giver hun sit bidrag til Bornholmnyt.dk’s nye serie: Sommerdagbogen.

Bente Møller elsker Bornholm – her idyl fra Allinge. (Foto: Torben Ager)

 

Kl. 06.45:  Søndag morgen. Vågner uden vækkeur og med en tydelig fornemmelse af sommervejr udenfor.
Går ud i køkkenet, målrettet mod terrassedøren. Alle morgener kalder, i min bog,  på en havevandring. Sommermorgener i særdeleshed. Alle planter, blomster, træer og buske inspiceres med et nysgerrigt øje. Er jordbærrene mon snart plukkeklare, og ligner det ikke et nyt figenskud?!
Mens jeg vandrer rundt og nyder den begyndende varme og alt det, der gror og spirer, kan jeg høre kæresten inde i køkkenet.
Han er i gang med at lave min kaffe. Han tilbereder den, helt som jeg kan lide den – ikke for stærk og med et skvæt mælk.
Kaffe, ristet brød og frisk frugt indtages sammen på terrassen, og vi planlægger dagen. Noget af dagen.
Jeg er typen, der gerne vil hælde en hel liter vand i et snapseglas, så jeg øver mig på at sænke ambitionsniveauet sådan en søndag.
Har opdaget, at jeg nemt kommer til at måle dagens værdi i forhold til hvor meget, jeg har nået den pågældende dag. Det duer ikke.
Vi beslutter os for en løbetur, og sætter kursen mod Hasle.

Kl.10.55: Ved Hasle røgeri parkerer vi, og som altid bliver jeg overvældet over, hvor smukt her er.
Løbeturen går gennem skoven mod Rønne og med vandet til højre for træerne. Jeg ved ikke helt hvorfor, men herinde på stien mellem træerne hilser løberne altid på hinanden. Med et stort smil. Som om vi kender eller anerkender hinandens ærinde. Jeg bliver i godt humør af det.
Vi tager den korte rute i dag, og løbeturen tager lige knap en halv time. Kæresten er hurtigere end mig, og det er ok.
På vej op til Brugsen i Hasle stopper vi ved det lille galleri på hjørnet. Jeg skal lige tjekke om de stadig har “min” skål. Det har de heldigvis.
Jeg har kigget på den et halvt års tid nu, men synes den er lidt dyr, så måske om et par måneder. Krydser fingre for, at andre ikke opdager skønheden i vinduet og finder på at købe den før mig.
 

Kl. 12.10: En hurtig tur rundt i Brugsen. Brød har vi, så det bliver til lidt æg og ost til frokosten. Som altid, og til “nogens” ærgrelse, skal jeg liiige tjekke udvalget af blomster og frø og potter. Der er ikke noget særligt på hylderne i dag, så “nogen” er glad og lettet.
 

Kl. 13.25: lidt sen frokost, som vi igen indtager på terrassen. Solen skinner, og der er dømt bøllehat og solbriller for mit vedkommende.
 

Kl. 14.15 efter et hurtigt bad tager vi bilen mod Dueodde. Har længe ønsket at se Koldkrigsmuseet/Bornholmertårnet. Det viser dig at være en større og bedre oplevelse end jeg havde turde håbe på. Der er langt mere at se, end man får indtryk af udefra.
I receptionen tager chefen, Michael, imod. Han ved tilsyneladende alt om den kolde krig. Morsom er han også, og bevæbnet med et quiz-kort bevæger vi os rundt på museet, og kommer derfra lidt klogere, end da vi kom.
Vi springer minigolf og hoppeborg over denne gang, men børnene skal med næste gang. Bornholms absolut bedste udsigt.

Kl. 17.45: Hjemme igen. Det bliver en let aftensmad. Lidt kyllingerester, kartofler og salat, og et enkelt glas vin. Jeg rydder af og rydder op, da det ikke er mig, der står for maden.
Jeg er et B-menneske. Kan sidde i timer med min mobil, en bog eller et blad. I aften sidder jeg på terrassen på bakken i Tejn med udsigt til Østersøen. Solen er på vej ned og skaber magiske farver på aftenhimlen. Pludselig har jeg siddet der et par timer.
Helse for sjælen.
Lidt i midnat ligger jeg under dynen.
Elsker den her ø.

Bente Møller.

 

Vil du dele din sommerdagbog med os? Vil du fortælle om din dag på Bornholm – eller udenfor, for den sags skyld? Send din dagbog til red@bornholmnyt.dk. Du bestemmer selv, hvor meget du vil skrive, dog max ca. 3.000 ord inkl. mellemrum. Blandt denne måneds bidragsydere trækker vi lod om et gavekort til 2 x Wienerschnitzel m. tilbehør inkl. 2 fadøl til Restaurant Gudhjem Bakke. Restauranten byder på lækre kalveschnitzler med forskelligt tilbehør, men fælles for dem alle er, at de er øens største. Klassisk og velsmagende. Du kan læse alle dagbøger under ”Navne” som du  finder i menuen øverst til højre på forsiden.

 

 

 

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?