Sommeferie: Pas på indbrudstyvene

SOMMERFERIE: Mange bornholmere vender blikket mod udlandet eller et sommerhus i sommermånederne. Omvendt vender indbrudstyvene blikkene mod de ferietomme huse. GF Forsikring guider her til ferie uden nervøsitet for indbrud.

Pas på indbrudstyvene i sommerferien. Hvert år oplever mange danskere at komme hjem efter sommerferien til et hus eller en lejlighed, hvor indbrudstyve har været på spil. (Foto: GF Forsikring)

Antallet af anmeldte indbrud ved Bornholms Politi er steget de sidste år, når man ser på politiets egne tal. De viser, at der i politikredsen var 58 anmeldte indbrud i 2018, mens der i 2023 var 69 – det svarer til 1,7 anmeldte indbrud pr. 1000 indbyggere. Det er en stigning på 19 procent. Samtidigt er indbrudstyvene blevet mere effektive, og det vækker bekymring ved det medlemsejede GF Forsikring.

Større skader
“Vi kan desværre konstatere, at der anmeldes større skader fra vores medlemmer ved indbrud. Tyvene stjæler altså for større værdier end før, og det er en kedelig udvikling,” lyder det fra direktør for Skadehjælp ved GF Forsikring, Martin Rundager.

Tal fra det medlemsejede GF Forsikring viser, at der i 2018 i gennemsnit blev stjålet for 26.483 kroner, når indbrudstyven havde været forbi. I 2023 var dette tal steget til 34.500 kroner. En stigning på mere en 30 procent.

Lås, sikr og spørg naboerne
Selvom antallet af indbrud Bornholm er steget, og tyvene har fået øje for de mere værdifulde tyvekoster, bør det ikke afholde bornholmerne fra at nyde en tiltrængt ferie væk fra hjemmet.

“Man skal ikke gå rundt og være nervøs for indbrud, når man er på ferie. Inden man tager afsted, bør man dog sikre sig, at ens hus eller lejlighed også er ferieklar, og her er et af de vigtige råd er at tale med naboerne. Så er de opmærksomme, hvis der foregår noget,” siger Martin Rundager.

Gode råd
Sørg for at alle døre og vinduer er lukket og låst korrekt. Det gælder også garage, skure og cykler.
Hør naboer, om de vil være opmærksomme, mens man er væk.
Aktivér eller installér en udendørs bevægelsescensor, der aktiverer lyset. Det kan skræmme tyvene væk. Indstil også timere indendørs til at aktivere lyset om aftenen.
Hav styr på forsikringerne. Ved indbrud er det indboforsikringen, der dækker det stjålne, og husforsikringen dækker skader på huset. Gennemgå forsikringerne, så du er sikker på, at du er dækket.

Seneste artikler

Fik du læst?