Sol over Gudhjem: Hvem vinder Produktprisen 2023?

Sammen med kokkekonkurrencen, Sol over Gudhjem, opfordrer supermarkedskæden Irma nu producenter af danske, innovative fødevarer til at tilmelde deres produkt til Produktprisen 2023, der de seneste 10 år har kåret Danmarks bedste lokale fødevarer på havnen i Gudhjem.

Danmarks største kokkekonkurrence – Sol over Gudhjem

Til juni næste år er der kokkekonkurrenen Sol over Gudhjem og igen i år med Irma som stolt sponsor og partner på Produktprisen. Sidste år havde mere end 100 producenter tilmeldt deres produkter til Produktprisen og gennem årene har mange af finaleprodukterne fundet vej ind på hylderne i Irma.

”Vi er rigtig glade for partnerskabet med Sol over Gudhjem, da vi i Irma er nysgerrige på nye, spændende føde- og drikkevarer. Samtidig mener vi, at det er vigtigt at støtte udviklingen på den danske fødevarescene, og give de danske madiværksættere mulighed for at inspirere danskerne og Irmas kunder til nyt på spisebordet”, siger produktchef i Irma, Hanna Schaldemose.

Den gode smag

At medvirke og vinde Produktprisen kan mærkes positivt, det er der ingen tvivl om, hvis man spørger tidligere års medvirkende. Asbjørn Diemer, stifter og direktør i Cocohagen, der vandt Produktprisen i konfekture i 2020 fortæller om, hvordan deres deltagelse har påvirket virksomheden efterfølgende: “I Cocohagen oplever vi, at udmærkelsen fra Danmarks anerkendte smagskonkurrence, Sol Over Gudhjem, har en mærkbar effekt på kendskabet til os og vores brand både når vi taler B2B og over for forbrugerne. Og vi bruger fortsat vores førsteplads som certificering af vores gode smag i vores kommunikation til forbrugerne”.

Produktprisen 2023

Produktprisen holdes på havnen i Gudhjem til juni næste år. Forud for finalen på Bornholm vil et ekspertpanel bestående af seks dommere, heraf nogle af Danmarks førende kokke, smage og vurderer hvert enkelt indstillet produkt i slutningen af marts. I forbindelse med smagningen udvælger dommerpanelet tre nominerede produkter til hver af de fire kategorier: Mad, Drikke, Konfekture og Innovation. De nominerede deltager fysisk til finalen på Gudhjem Havn.

En opfordring

”Vi vil gerne opfordre til at alle de små producenter, vi har her i Danmark, tilmelder deres produkter til Produktprisen. Det er en stor mulighed for dem, da de ved at deltage, får feedback fra nogle af Danmarks dygtigste kokke og sommelierer, og dermed får kvalificeret feedback på videreudvikling af deres produkt,” siger arrangør af Sol over Gudhjem, Mads Marschall og fortsætter: ”Jeg glæder mig over samarbejdet med Irma igen i år, fordi Irma, ligesom os, sætter stor pris på madiværksætteri og hylder de lokale fødevareproducenter, som er blevet nomineret og har vundet de seneste år”.

Seneste artikler

Fik du læst?