Sol over Gudhjem for 15. gang

GASRONOMI: Lørdag 22. juni finder Sol over Gudhjem sted for 15. gang i Gudhjem. Og endnu engang skal fire af Danmarks dygtigste kokke dyste i landets største kokkekonkurrence.

De fire deltagere: Artur Kazaritski, Anders Kiel Holm, Anika Madsen og Christoffer Sørensen.

 

Årets deltagerfelt til Sol over Gudhjem kommer fra Hjørring i nord over Hovedstaden og videre til en af Norges smukke fjorde, hvilket sikrer en mangfoldig og spændende konkurrence.

Årets deltagere er: Artur Kazaritski,  vinder af Sol over Gudhjem 2023, køkkenchef på Hotel Skodsborg, Anders Kiel Holm, køkkenchef på Villa Vest i Hjørring, Anika Madsen, køkkenchef på Restaurant Iris i Rosendal, Norge og Christoffer Sørensen, der er køkkenchef på Restaurant Studio i København.

Artur Kazaritski er tilbage for at forsvare sin titel som vinder af Sol over Gudhjem, mens Anika Madsen gør comeback, efter hun sprang til i sidste time i 2018. Christoffer Sørensen og Anders Kiel Holm er dog helt nye deltagere i konkurrencen – ja faktisk er deres tilhørsforhold til Bornholm begrænset, hvilket måske kan udfordre dem lidt.

Lokal inspiration
Sol over Gudhjem sætter fokus på kokkene, på råvarerne og på Bornholm, som deltagerne skal fortolke i deres retter. “Bornholm er et stort parameter i bedømmelsen. Sidste år fik Artur mange point, da han serverede en Krøllebølle-tuile med en masse urter fra den bornholmske natur. Generelt er deltagerne dygtige til at bruge deres fantasi, selvom de måske ikke kender øen så godt. Men de skal tænke ud af boksen,” siger stifteren Mikkel Marschall.

Asparges
Deltagerne skal præsentere en forret og en hovedret inden for en given tidsramme. Til forretten får deltagerne en “Mystery Box” med råvarer på konkurrencedagen. Det eneste, de kender til forretten, er at asparges indgår som hovedingrediens. Deltagerne har derimod to måneder til at forberede hovedretten, og Mikkel Marschall ser frem til deres serveringer: “Deltagerne får en hel skinke fra Bertels Gris, der skal kombineres med brun farin, krydderier og kaffe. Jeg glæder mig virkelig til at se, hvordan deltagerne mestrer de stærke smage i forhold til grisen, som de har mulighed for at modne og øve sig på i løbet af de to måneders træningsperiode.”

Udover den prestigefyldte titel får vinderen nøglerne til en Audi Q6 E-Tron i en måned, en Quooker Fusion Square og en præmiecheck på 40.000 kr.

Dommerne
De fire deltagere skal imponere et dommerpanel, der består af Rasmus Munk (køkkenchef, Alchemist), Nicolai Nørgaard (Kadeau) og de to Bocuse d’Or guldvindere Brian Mark Hansen (køkkenchef, Søllerød Kro) og Kenneth Toft-Hansen (forpagter, Svinkløv Badehotel).

Sol Over Gudhjem 2024 arrangeres i samarbejde med TV2 Bornholm. Konkurrencen tv-transmitteres live på TV2 Bornholm lørdag 22. juni 2024. Konkurrencen kan efterfølgende streames på play.tv2bornholm.dk.

Seneste artikler

Fik du læst?