Søndag? Så er der brunch på Dideriks Veranda…

Corona update: Vi overholder alle myndighedernes retningslinjer og holder derfor lukke til minimum d. 7. februar. Vi glæder os til at se og betjene jer igen!!

De lange søndage er som skabt til en herlig brunch med familie eller gode venner. Eller bare to?  Det er svært at finde et bedre sted at begynde søndagen end Dideriks Veranda i Sandvig. Friskbagt brød, æg og bacon og friskpresset appelsinjuice blander sig med lækker og blid, akustisk musik. Og hvad er der med den kaffe? Folk slubrer den i sig…

Søndag? Så er der brunch på Dideriks Verenda. Det er hver søndag fra kl. 10 til 13. (Fotos: Sofie Hammer).

 

Det siges, at brunch blev opfundet i 1800-tallet ved engelske jagtselskaber, hvor jægere og gæster i løbet af formiddagens jagt blev budt på flere små retter.

I alt fald er den herlige blanding af breakfast og lunch blevet et internationalt fænomen – for nogle er dagens begyndelse simpelthen identisk med at spise en god brunch.

Nu er det jo ikke os alle, der har tid til at hygge i længere tid ved dagens morgenbord, men om søndagen? Så har vi tid – og så er der ikke noget bedre end at spise og drikke godt sammen med familie, venner og bekendte – eller måske bare os to.

Og det er netop om søndagen, at Dideriks Veranda på Hotel Sandvig Havn lukker dørene op kl. 10 til en skøn søndagsbrunch, som man kan hygge sig med helt frem til kl. 13. Og efter sådan en omgang hyggemad, så ligger Sandvig lige udenfor døren til en skøn søndagstur ved strand, havn og hav.

En perfekt start på søndagen – ikke mindst at nyde de mange lækre retter, der stilles på bordet i Dideriks Veranda. Lad det være sagt straks: Det er et meget stort brunchbord, hvor der er noget for enhver smag. Og mens vi er ved maden… Vil I vide, hvad I får?

(Artiklen fortsætter under billedet)

Lene og Kjeld Hammer – værtsparret på Dideriks Veranda og Hotel Sandvig Havn.

 

Først og fremmest er der lækre boller og hjemmebagt brød & smør, rugbrød og knækbrød. Og wienerbrød, kagehapser, marmelader og Nutella til den søde tand. Børnene hviner af fryd af pandekagerne. (Det gør vi andre også).

Så er der et udvalg af oste:  Brie, skæreost, smøreost og den lækre grønne ost med pynt som vindruer, rød peber og evt. radiser.

Der er græsk yoghurt i glas, hindbærkompot, sirup og musli samt havregryn, cornflakes, mælk og sukker. Og røræg, bacon, pølser og hotwings. Pålægsfad med bornholmsk spegepølse, rullepølse og hamburgerryg.

Lidt specialiteter som varme halve tomater med krydderier, kyllingesalat, laksesalat samt et fad med  salat og Serrano skinke samt pesto. Til slut kan man forfriske sig lidt med saftige ting fra frugtfadet.

Og så er der den hjemmepresset appelsinsaft, æblejuice, kaffe og te.

Og nu er vi nødt til at dvæle ved kaffen: Værtinden Lene Hammer fortæller nemlig, at brunchen ikke tilbyder alle mulige forskellige slags kaffe:

“Lait, latte, cortado og hvad det altsammen hedder. Det bliver for meget! Vi brygger i stedet husets egen gode kaffe, og jeg kan kun sige, at vore gæster slubrer den i sig. Med eller uden mælk, med eller uden sukker. Men en god, kraftig kaffesmag – lige til en søndag morgen”, siger Lene Hammer.

Alt dette serveres for 179 kr. – børn endda til kun 98 kr. Og det er naturligvis meget populært at deltage i brunchen søndag formiddag på verandaen – eller inde i den hyggelige og lune pejsestue.

Så, især i denne tid, er det klogt at reservere bord. Det gør man på tlf. 56480301.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Dideriks Veranda – nu åben for alletiders søndagsbrunch.

 

“Og vi overholder, som alle andre restauranter på øen, alle de regler, der er omkring Corona”, siger Lene Hammer, der også kan notere sig, at søndagsbrunchen er ved at være en tradition for mange familier, der elsker at mødes søndag formiddag på Dideriks Veranda.

“Vi ser også mange ægtepar, med eller uden børn”, der kommer og slapper af søndag formiddag hos os”, siger Lene Hammer.

Og verandaen danner det mest perfekte baggrund for en god begyndelse på søndagen. Stemningen er bare god, lækker duft af kaffe og brød og blid musik i baggrunden.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Dideriks Veranda serverer varme sandwich og læskende, sund juice.

 

Og så skal vi ikke glemme, at Dideriks Veranda jo også har åbent andre dage. Lige nu er det fra kl. 11 til 17 fra mandag til onsdag og fra kl. 11 til 21 torsdag til søndag, hvor der er aftenrestaurant fra kl. 17.30. Søndag dog fra kl. 10 for gæsterne til brunchen.

Og om dagen kan man sætte sig til rette på den smukke veranda og nyde en forfriskende juice eller snuppe en lækker sandwich. Dem er der mange af, lige fra en med frikadelle m. æble og tranebær til en med humus og avocado.

Her er til gengæld kaffe i alle afskygninger og lækre kager, øl og vin.

Hvem var Diderik?

De to indehavere Lene og Kjeld Hammer er humørfyldte og kreative mennesker, og Dideriks Veranda har for vane at holde spændende arrangementer med kunst, strik, jazz, keramik, ølsmagning og meget mere. Alt det kan man holde øje med på stedets hjemmeside.

Lene Hammer kender stedet fra barnsben, hvor hendes bedsteforældre var naboer til hotellet. De hed Else og Poul Dideriksen – heraf navnet på verandaen. Lene og Kjeld overtog verandaen i 2016 og to år senere  – hele molevitten, café og hotel.

“Vi fik et tilbud, vi ikke kunne sige nej til, sådan var dét”, fortæller Lene Hammer.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Lækre oste hos Dideriks Veranda.

 

Sammen har de skabt et temmelig specielt sted, både med hotel, Dideriks Veranda samt en butik, der sælger hjemmelavede ting og sager, fortrinsvis fra Bornholm. keramik, strik olie, gin.

Gå ind på hjemmesiden for Hotel Sandvig Havn og se de dejlige værelser og lejligheder. Den perfekte base for alle, der vil være kortere eller længere tid på øen.

Så der er mange gode grunde til et besøg på verandaen. Også når det ikke er søndag.

BESØG HJEMMESIDE

Seneste artikler

Fik du læst?