Skræddersyet elegance i Rønne

Forleden var det præcis et år siden, at dameskrædder Pernille Vestergaard slog dørene op til butikken ”Gevandt” i Raadhusstræde i Rønne. Hendes ønske var at skabe kvalitetsdesign i uld og silke og at genoplive begrebet personlig service, hvilket en fuld ordrebog beviser, at hun har formået.

Pernille Vestergaard – smukt tøj i Raadhusstræde i Rønne.

 

Af Pernille Lindblom

Naturmaterialer er Pernille Vestergaards foretrukne, når hun skaber sine klassiske designs. På bøjlerne i butikslokalet, der også huser hendes arbejdsrum, hænger figursyede jakker i victoriansk snit, lange kjoler i boheme-stil og florlette chiffon skjorter med stolpelukning og stofbetrukne knapper. Alt sammen syet efter alle kunstens regler og uden brug af lette løsninger.

Slowfashion kaldes dét, som Pernille skaber, som en pendant til det hurtigtfabrikerede tøj i tekstilindustrien.

”Det handler om at give sig tid til at sy et stykke tøj af kvalitetsmateriale, som passer til kundens ønsker og behov,” fortæller Pernille i en række programmer, der bliver vist på den lokale tv-kanal, Ø-tv Bornholm, i løbet af de kommende uger.

Bæredygtigt tekstil

Når Pernille køber uldvarer hjem, sørger hun så vidt muligt for at sikre sig uld, der er klippet af fårene på en forsvarlig måde. Det kan nemlig også gøres på måder, hun ikke kan støtte op om. Derudover køber hun metervarer fra større modehuse, der har stof i overskud, efter de har syet deres kollektioner.

”Det er forholdsvis nyt at få lov at købe modehusenes tekstilrester, som ofte er store mængder af kvalitetsstof, der tidligere blev brændt, fordi man ikke ønskede at andre fik adgang til det samme udtryk. Men af miljømæssige hensyn er man heldigvis blevet lidt mere solidarisk på det område, hvilket kommer mindre virksomheder og kunderne til gode også”, siger Pernille.

Smukt tilpasset tøj er en tillidssag

Selvom Pernille har ordrebogen fuld med bestillinger, tager hun sig god tid til at betjene de kunder, der besøger hendes butik i Raadhusstræde.

”Der kommer kunder, som ønsker at købe nogle af mine færdigsyede designs, mens andre har brug for at få råd og vejledning i forhold til hvilken længde, farve eller pasform, der klæder dem bedst. Det er en stor tillidserklæring, som jeg er beæret over at kunne hjælpe med,” afslutter Pernille, der er i butikken hele december, klar med gode råd om miks og match til hverdag og fest.