Skoleelever skal udvikle ny kulturpolitik for Bornholm

KULTUR: Bornholms Teater har i samarbejde med Bornholms Regionskommune inviteret seks bornholmske 7. og 8. klasser med til et diskussions- og skriveforløb, der i løbet af et halvt års tid skal udmønte sig i et friskt bud på en ny kulturpolitik for Bornholm. Alt sammen under kyndig guidning og vejledning af den bornholmske forfatter Dennis Gade Kofod.

Bornholmske skoleelever

 

Projektet, som er forankret i Kulturaftalen, tager afsæt i temaerne kultur og demokrati og skal sætte eleverne ind i kulturpolitikkens økonomiske og demokratiske mekanismer, og hvilken indflydelse det har på deres eget liv. Tanken er at tage eleverne med på en rejse fra det politiske og økonomiske rum ud til dér, hvor kulturen opleves og påvirker vores liv, samt – og ikke mindst – at få dem til at komme med input til en ny kulturpolitik. Ikke kun for de unge, men for alle aldersgrupper på Bornholm.

Skriveøvelser
Teaterchef, Jens Svane Boutrup, siger:

”Projektet består primært af undervisning i og diskussion af kulturpolitik og skriveøvelser – og afsluttes med et skriveforløb, for særligt skriveinteresserede elever, hvor de udformer en kulturpolitik for hele Bornholm.

Vi er rigtig glade for, at vi har fået Dennis Gade Kofod med som tovholder i projektet, idet han både skal stå for den overordnede introduktion til temaerne demokrati og kultur, guide eleverne igennem skriveøvelserne samt sikre, at de når i mål med kulturpolitikken,” siger Jens Svane Boutrup og fortsætter:

“Undervejs skal eleverne desuden besøge forskellige bornholmske kulturinstitutioner, for at få inspiration til indholdet og se, hvordan den nuværende kulturpolitik bl.a. kommer til udtryk i praksis. Vi er meget spændte på forløbet og ser frem til, hvad de unge finder på – og har faktisk også en reel forhåbning til, at de unges tanker og ideer kan bruges i udviklingen af en fremtidig kommunal kulturpolitik på Bornholm”.

Præsenteres i december
De medvirkende klasser kommer fra Paradisbakkeskolen, Friskolen Østerlars, Rønne Privatskole, Svaneke Friskole og Åvangsskolen. Projektet tænkes at kunne understøtte fagene dansk, historie, samfundsfag og billedkunst og gennemføres fra august til december i 2024.

Kulturpolitikken præsenteres for offentligheden som en udstilling, der åbner med en reception i december 2024.

Seneste artikler

Fik du læst?