Så er der mulighed for at forbedre indtjeningen – hvis man er mælkeproducent.

KvægrådgivningDanmark tilbyder i samarbejde med Tværfaglig Landbrugsrådgivning og Bornholms Landbrug & Fødevarer nu et fokuseret forløb for en gruppe på fire til seks mælkeproducenter, der resultatmæssigt kan give et minus 20 øre på fremstillingsprisen. I det daglige arbejdes der allerede med at forbedre bundlinjen på bedrifterne, men i dette forløb vil man forsøge at se på forbedring af indtjeningsmulighederne fra nye vinkler. Herunder fokus på fremstillingsprisen og hvilke faktorer, der påvirker den.
Bornholms Landbrug og Fødevarer skriver, at mælkeproducenterne skal forestille sig at de kan producere den samme mængde mælk med samme kvalitet, men med 20 øre lavere omkostninger. Hvad giver det på bundlinjen og er det noget, der er værd at jagte? Er det noget vi skal forsøge at sætte i system sammen, spørger Landbrug & Fødevarer.
At reducere fremstillingsprisen, så det kan mærkes på bundlinjen, er en stor opgave, der kræver analyse af eksisterende produktionsforhold, systematik ved planlægning og gennemførelse af handlinger, vedholdenhed og ikke mindst samarbejde.
Forløbet begynder til efteråret og sluttes efterår 2022.