Skærsliberen og hunden er i Rønne

Skærsliberen Leif og hunden Pøcha kan træffes foran Kvickly i Rønne – har du noget, du skal have slebet?

Skærsliberen Leif alias “Pølse” med hunden Pøcha og hele oppakningen.. (Foto: Finn Edvard)

 

Det er ikke nogen hemmelighed, at de fleste af landevejens farende svenske har et kælenavn. Det samme gælder for skærsliberen Leif fra Sydsjælland, der er en hyppig gæst på øen. Han er mere kendt under navnet “Pølse”.

Sammen med hunden Pøcha kan han i disse dage træffes foran Kvickly i Rønne, hvor han står klar til at sælge avisen “Hus Forbi” samt slibe alle de sløve knive, der måtte være på øen.

“Du må godt skrive, at jeg er meget dygtig til at slibe knive”, siger Leif, og det være hermed sagt videre.

Leif har ikke været på Sydsjælland i et halvt år, han har faktisk ikke været rigtigt hjemme i 31 år, for så længe har han været på landevejen.

Han elsker at være på Bornholm, ville gerne bo her altid, men det er ikke så nemt: “Jeg har ikke råd til at købe noget at bo i”, siger han. Og har også en mild klage over øen:

“Ved du hvad, der er for få halvtage, det er svært at finde et sted, hvor der er læ, når vi skal sove…”

I denne omgang klarer han det ved at sejle med den sidste færge tilbage til Ystad og så tilbringe natten på båden. Så sejler han med tilbage til Rønne tidligt kom morgenen, og i dag torsdag er han således tilbage på P-pladsen foran Kvickly.

“Bornholmerne er flinke folk, de køber også avisen af mig”, siger han.

Leif har planer om at blive på Bornholm i den næste uges tid. Men han er jo en farende svend, så det er ikke altid han er i Rønne. Hvis man vil have slebet sine knive og vide, hvor han er på øen, så er man velkommen til at ringe til ham på 42391008.

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Klassisk klaver i Rønne

MUSIK: Pianisten Mads Damlund spiller klavermusik af den  østrigsk-ungarske komponist og klavervirtuos Franz Liszt i Skt. Nicolai Kirke fredag 12. april   Af Lene Dam

Læs mere »