Sjællandske fodboldpiger tager til Bornholm for at finde ligeværdige modstandere

FODBOLD: I weekenden 25.-26. maj drager det nystartede pigehold i Stenløse Boldklub til Bornholm for at spille kampe, og det er der en særlig grund til.

Vikings U12 pigehold

 

Selv om fodbold blandt piger er blevet mere populært i de senere år, er der stadig så få pigespillere, at det er svært at finde ligeværdige modstandere. Derfor er weekendens to fodboldkampe på Bornholm vigtige for holdenes udviklingen.

”Vores pigehold har eksisteret i et halvt år, og nu er det ikke længere nok at træne et par gange om ugen. Vi kan kun udvikle os, hvis vi også kommer ud og spiller kampe. Og der har vi brug for at møde hold, som ligner vores,” siger Christian Drewer, træner for Stenløse Boldklubs pigehold.

Fra 10 til 15 år
Pigeholdet fra Stenløse består af spillere i alderen 10 til 15 år. I år har holdet fået tildelt Gjensidiges Drømmelegat på 8.000 kroner, som har gjort det muligt for de sjællandske piger at arrangere kamp-turen til Bornholm.

Idéen opstod, da Christian skrev et opslag i en fodboldgruppe på Facebook, hvor han beskrev problemet med at finde ligeværdige modstandere. Kort efter lå der en invitation fra klubben Viking Fodbold på Bornholm, som står med samme udfordringer.

Glæder os
”Problemet er hullerne i årgangene. På samme hold har vi piger fra 6. til 9. klasse. De bliver nødt til at samle sig for at kunne stille med et helt hold, og det problem er mere udtalt for pigerne end for drengene. De fire U17 pigehold, der er her på øen, kender vi så godt, at vi glæder os til muligheden for at møde andre, for os, ukendte hold ovrefra. Det er med til at give pigerne et boost, så de stadig synes, det er spændende at spille fodbold,” siger Christina Bøg-Jensen, som er holdleder i Viking Fodbold.

Mange tilbud til unge
På turen til Bornholm skal holdet fra Stenløse også møde pigeholdet fra ASG (Allinge-sandvig gymnastikforening).

”Vores piger ser meget frem til at skulle møde nogle ovrefra, og det er vigtigt med kampe, hvis pigerne skal fastholdes i sporten. Der er så mange andre tilbud til de unge i dag, og her synes vi, at fodbold kan noget særligt, så vi glæder os til kampen,” siger Andreas Pihl fra ASG.

Fastholder pigerne
”Det er vigtigt, at pigefodbold kan udvikle sig på samme vilkår som drengefodbold, og derfor bakker juryen bag Gjensidige Drømmelegat op om, at holdet får mulighed for at møde spillere, der matcher hinanden i sportsligt niveau og alder. Forhåbentlig kan det være med til at fastholde flere piger i fællesskabet omkring at spille fodbold,” siger Susan Blindbæk Vestergård, Sponsorship Manager fra Gjensidige.

Svaneke Friskole har været behjælpelig med overnatning og indkvartering, samt lån af træningsbaner i Svaneke. Derudover har Nordbornholms Røgeri åbnet dørene for hele pigeholdet og deres trænere til en buffet.

Fik du læst?