Sjælden hæder til Bornholmsk jæger

HÆDER: For kun tredje gang blev der på Danmarks Jægerforbunds repræsentantskabsmøde i weekenden uddelt en guldnål for en helt særlig indsats i jagtens tjeneste. Modtageren var Henrik Frost Rasmussen fra Bornholm.

Henrik Frost Rasmussen får overrakt det synlige bevis på den flotte hæder af formand for Danmarks Jægerforbund, Claus Lind Christensen. (Foto: Søren Vendelbo,)

 

Ridder af Dannebrog, hhv. kommandant, fhv. oberst, og den sidste chef for Bornholms Værn, chef for Virksomhedshjemmeværnet og ikke mindst jæger.

Ja, Henrik Frost Rasmussen, Rønne har mange titler. Og nu kan han tilføje ”Guldnålsmodtager” på visitkortet. På lørdagens repræsentantskabsmøde i Danmarks Jægerforbund blev han hædret for sit store og vigtige arbejde i forbundet med Danmarks Jægerforbunds Guldnål. Henrik Frost Rasmussen er kun den tredje i forbundets historie, der modtager en guldnål.

Mr. Vedtægter
I motivationen for guldnålen lød det bl.a., at Henrik Frost Rasmussen i forbundet har været kendt som Mr. Vedtægter. Hvis der nogensinde var tvivl om, hvordan en paragraf skulle tolkes eller forstås, så havde han altid svaret. Men det er ikke kun på hjemmebanen, at Henrik Frost Rasmussen har haft stor betydning for jægerne.

Han var en af initiativtagerne til den fælles europæiske jagtorganisation FACE, som er et samarbejde for jagtorganisationer i hele Europa, da han mente, at der de nordiske jagtorganisationer burde udveksle erfaringer- og samarbejde – med jagtorganisationer i Middelhavslandene. Det blev en succes, og FACE spiller i dag en væsentlig rolle i forhold til EU´s jagtpolitik.

18 år i hovedbestyrelsen
Henrik Frost Rasmussen har også siddet i Danmarks Jægerforbunds hovedbestyrelse fra 2006 til 2024. Han trak sig fra bestyrelsesarbejdet i forbindelse med valget til hovedbestyrelsen i foråret 2024.

Kort efter, han blev vagt ind i hovedbestyrelsen, blev han næstformand. Det var ganske usædvanligt, at et nyvalgt hovedbestyrelsesmedlem så hurtigt blev næstformand, men Henrik Frost Rasmussens strukturelle evner gjorde på det tidspunkt en stor positiv forskel for jægerforbundet. Sammen med den enorme arbejdsindsats, som han har leveret, er det grunden til, at han blev hædret med stående bifald og Jægerforbundets guldnål.

 

Seneste artikler

Fik du læst?