Shell i Rønne er klar med lynhurtig ladning til elbiler

AUTO: Med åbningen af en lynlader tager Shell i Rønne endnu et skridt i udviklingen af tankstationen på Zahrtmannsvej. Dermed får sommerens store indtog af turister i elbiler nu endnu en mulighed for at få tanket batteriet op. Timingen op til Folkemødet er helt perfekt, fastslår forretningschef Michael Holm.

Shell i Rønne- ny lynoplader til glæde for fastboende og turister

 

Efter en lidt forsinket proces kan Shell i Rønne nu også byde elbilister velkommen med et tilbud om lynhurtig opladning af elbilen. Tankstationen på Zahrtmannsvej har netop åbnet for ladning på den nye Shell Recharge-lader, som teknikere den seneste tid har arbejdet på at få opstillet og tilsluttet elnettet.

Og selv om der endnu kun har været åbnet for lynladning i en kortere periode, er forretningschef Michael Holm overordentligt tilfreds med nu at have et godt  tilbud til de stadig flere elbilister på Bornholm.

Flere el-bilister
”Vi havde egentlig håbet at føje elladning til vores ”brændstof”-udvalg her på stationen allerede sidste år. Men processen med at få de nødvendige tilladelser og tilslutningen har trukket lidt ud. Derfor er jeg personligt rigtig glad for, at vi nu er klar og kan være med til at udbygge ladeinfrastrukturen på Bornholm. Samtidig kan man jo sige, at tiden har arbejdet for os, da der som bekendt kun er kommet endnu flere elbilister i mellemtiden,” siger han.

Travl sommer i vente
Ifølge Michael Holm er det først og fremmest behovet hos de mange turister og sommerhusejere for lynhurtig ladning, som Shell i Rønne nu imødekommer. Så timingen af åbningen op til først Folkemødet og derefter en travl sommerferie lover godt for belægningen, der allerede har været tilfredsstillende. Men siden der kom strøm i kablerne på lynladeren, har han dog også set flere lokale i elbil, der har udnyttet den nye lademulighed i Rønne.

”Der er allerede en hel del offentlige ladestandere på her på Bornholm – også en håndfuld lynladere som den vi nu har åbnet. Men min fornemmelse er klart, at behovet for lynladning stadig er højt, og kun vil vokse i de kommende år. Vi har i hvert fald haft fin trafik på lynladeren hen over de seneste dage, og jeg kan da også konstatere, at det har kastet ekstra salg af sig i butikken,” siger Michael Holm.

Ny type kunder
”Elbilister en ny type af kunder, som vi gerne vil gøre mere for. Ikke mindst fordi de opholder sig noget længere tid på tankstationen end den typiske benzin- eller dieselbilist. Her har vi som bemandet tankstation den fordel, at du kan slå ladetiden ihjel med god frisklavet mad og kaffe inde i vores butik. Derfor ser vi nu også på, hvordan vi kan indrette butikken lidt anderledes, så vi endnu bedre møder behovet hos elbilisterne. Det kunne f.eks. være med et decideret cafeområde. Det er noget, vi har på tegnebrættet,” tilføjer han.

Seneste artikler

Fik du læst?