Saaremaa tilslutter sig Østersø-samarbejdet om at være energiøer

ØSTERSØEN: Estlands største ø Saaremaa bydes velkommen i Østersø samarbejdet. I forbindelse med årets Baltic Energy Islands Summit i morgen tirsdag 7. maj, vil Bornholm være vært for et møde mellem repræsentanter fra de nu kommende fire øer i Østersø-samarbejdet.

Saaremaa – Estlands største ø er med i samarbejdet i Østersøen

 

På morgendagens møde vil Estlands største ø, Saaremaa tilslutte sig samarbejdet, der i forvejen tæller Åland, Gotland og Bornholm. Det sker ved, at Saaremaas borgmester Mikk Tuisk underskriver et tillæg til den gældende hensigtserklæring.

Bornholms borgmester Jacob Trøst ser Saaremaas tilslutning til samarbejdet, som en styrkelse:

”Jeg er rigtig glad for, at vi udvider kredsen af øer i samarbejdet til også at inkludere Saaremaa. Vi har i forvejen et tæt samarbejde mellem vores to øer, og med Saaremaa ombord i Østersøsamarbejdet får vi flere gode kræfter ind i det vigtige arbejde med at få skabt de bedste rammer for en lokal udvikling på øerne, der går hånd i hånd med den grønne omstilling. Efter mit seneste besøg på Åland, står det kun endnu tydeligere for mig, hvor stor gavn Bornholm, ja faktisk hele Europa, kan have af et samarbejde som dette.”

Samarbejdet styrkes
Østersø-samarbejdet er et resultatet af en visionær dialog, der fandt sted på sidste års Baltic Energy Island Summit mellem de tre øer; Åland, Gotland og Bornholm. Samarbejdet blev formelt set indgået i januar i år, da de tre øer underskrev en hensigtserklæring, hvormed parterne indgik en aftale om at opbygge et samarbejde, som skal ruste de tre øer til deres nye rolle som Østersøens centrum for den grønne omstilling. Det arbejde har ikke stået stille siden da, hvilket den kommende udvidelse med den estiske ø Saaremaa i samarbejdet er et godt bevis på.

Med udvidelsen får parterne mulighed for at få endnu flere perspektiver på de vigtige temaer i samarbejdet, og sammen vil øerne arbejde på at understøtte den infrastruktur, som muliggør energiøerne i Østersøen, udvikle modeller til lokal inddragelse og modeller for lokal værdiskabelse. Til gavn for øerne i samarbejdet og for hele Europas grønne omstilling.

 

INVITATION: Kom til doorstep og mød deltagerne i samarbejdet

Der vil være mulighed for at møde deltagerne i Østersø-samarbejdet og stille spørgsmål til Bornholms borgmester Jacob Trøst, Saaremaas borgmester Mikk Tuisk, Ålands minister for infrastruktur og klima, Camilla Gunell og Gotlands viceborgmester, Sara Vilhelmsson.

Det foregår tirsdag 7. maj kl. 9.30 på Hotel Green Solution House, Strandvejen 79, Rønne.

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Fik konfiskeret kniv

  POLITI: I forbindelse med Toldstyrelsens kontrol ved færgen fra Sassnitz blev føreren af en personbil fundet i besiddelse af en kniv uden anerkendelsesværdigt formål.

Læs mere »