Renate vil gøre EU mere synlig for almindelige mennesker

EU-valg: “Hvis jeg bliver valgt, vil jeg bringe EU ned i øjenhøjde til alle os “almindelige” mennesker, siger Renate Hendriksen fra Knudsker, der er kandidat til EU-Parlamentet for Danmarksdemokraterne

Renate Hendriksen – kandidat til EU-Parlamentet. (Fotos:Torben Ager)

 

Det næste Europa-Parlamentsvalg i Danmark skal holdes søndag 9. juni, hvor danskerne skal vælge 15 ud af 720 medlemmer i Europa-Parlamentet.

På stemmesedlen under partiet “Danmarksdemokaterne” finder man 62-årige Renate Hendriksen fra Knudsker. Hun har tidligere været aktiv i partiet Venstre, men da Inger Støjberg stiftede sit nye parti, gik både Renate og hendes mand Michael med i Danmarksdemokraterne.

Og nu er hun blandt partiets kandidater til EU-Parlamentet, der holder til dels i Bruxelles, dels i Strassbourg.

Jordbunden bornholmer
Og een ting er helt sikkert: Hvis Renate skulle blive valgt, så får parlamentet et lidt anderledes medlem: En jordbunden bornholmer, der først og fremmest vil gøre det mægtige EU mere synligt for det “almindelige” menneske, der ikke føler sig i kontakt med EU til hverdag:

“EU spiller jo en stor rolle for os allesammen, men, det kan være svært at få øje på de mange gode ting, som EU gør for os”, siger Renate Henriksen til Bornholmnyt.dk.

Indtil nu har hendes hverdag været mest knyttet til Bornholm, hvor hun også kommer fra – endda fra Knudsker, hvor hun nu bor igen efter en tid et andet sted på øen.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Renate Hendriksen – på vej til EU?

 

Renate har  – og er – beskæftiget med pædagogisk arbejde, har undervist spå flere efterskoler på øen, bl.a. Dueodde Efterskole –  og fungerer tillige som plejefamilie.

Hun og Michael har to voksne døtre, Therese og Louise, og Renate har også et “lånebarn” som hun er plejemor for.

Familien Hendriksen har i mange år interesseret sig for motorcykler og fine, gamle biler – og Renate har også været meget optaget af ridning og hestesport.  Men hun kan sikkert hverken tage bil, motorcykel eller hest, hvis hun skal møde op i Bruxelles og Strassbourg – her bliver flyet en nødvendighed.

Flere mærkesager
Og tag ikke fejl: Selv om Renate ønsker at bringe EU ned på jorden i forhold til os vælgere, så har hun flere mærkesager, som hun vil kæmpe for.

For det første: EU skal være meget mere synlig i hverdagen for danskerne:

“Mange af vore flotte bygninger og andre ting i vort samfund skyldes jo bevillinger eller tilskud fra EU, og det synes jeg, at  vælgerne skal vide meget mere om. For mange er EU noget fremmedgjort og fjernt, og det er EU  jo ikke. EU er på mange områder tæt på os i vores hverdag, og det vil jeg gerne fortælle meget mere om – og på en måde, så almindelige mennesker kan forstå det.

Nej til CO2-afgift
Og så står hun helt og holdent på landbrugets side i spørgsmålet om f.eks. CO2-afgiften:

“Vi skal naturligvis ikke som det eneste land i EU indføre en CO2-afgift, som kan sætte vort landbrug yderligere under pres,” siger hun og understreger, at kampen for et levedygtigt landbrug er en af hendes mærkesager.

Hjælp de ældre
Hun vil også kæmpe imod aldersdiskrimination, som hun bl. a. mener giver sig udslag i, at det kan være svært for mennesker over 50 år at få et arbejde.

“Ældre mennesker skal ikke mobbes ud af arbejdsmarkedet – vi har brug for de solide ældre medarbejdere med deres store erfaring,” siger hun.

Og advarer samtidig mod den hastige digitalisering af vort samfund:

“Det er jo ike alle ældre mennesker, der har en iPhone og som kan downloade apps og andre ting. Og det er jo efterhånden noget nær en nødvendighed, hvis msn skal klare sig i samfundet i dag, hvor banker, postkontorer, kontanter og meget andet er på vej væk. Lad os bremse lidt op, så alle kan være her – også dem, der har bygget det samfund op, som vi andre nytter godt af i dag, slutter Danmarksdemokraternes EU-kandidat på Bornholm.

 

 

 

 

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Læsning til eftertanke

En lang påskehøjtidelighed er overstået. En lang påskeferie vil nogen vel sige. Begge måder at udtrykke sig på kan være rigtig. Jeg foretrækker den første

Læs mere »