Populær uddeler fejrer 20 års jubilæum i Brugsen i Gudhjem

MENNESKER: Brugsuddeler Christian Jentzsch fra Brugsen i Gudhjem byder torsdag eftermiddag på kaffe og kage – han har  været uddeler i Gudhjem i 20 år…

Brugsuddeler Christian Jentzsch (Foto: Torben Ager)

 

Er det fordi, der altid er gode tilbud og godt udvalg af varer? Eller er det simpelt hen personalet med uddeler Christian Jentzch i spidsen, der sørger for den gode atmosfære? I alt fald er der altid en hyggelig og herlig stemning i Brugsen i Gudhjem, og torsdag 1. juni kan uddeleren fejre 20 år jubilæum som brugsuddeler i Gudhjem.

Det er lidt som at træde ind i en gammel købmandsgård, når man kommer ind i Brugsen i det, der af mange betragtes som Danmarks kønneste by.

Og torsdag 1. juni fra kl. 16 til 18 serveres en kop kaffe og et stykke kage til de gæster, der kommer for at ønske Christian til lykke med jubilæet.

Begyndte i Svaneke
Han begyndte karrieren i det daværende FDB, nu Coop, i 1997 i Brugsen i Svaneke. Senere kom han til Gudhjem, hvor han altså nu har passet butikken i 20 år.

Han kom til Bornholm fra København – som fire-årig, Så man må da sige, at den nu 43-årige Christian er faldet godt til på øen.

Han bor privat i Rønne med sin kæreste og har i mellemtiden fået fem børn. Hvor godtfolk er…

Den sparsomme fritid går med kæresten og børnene – men også som aktivt medlem af Politikompagni Bornholm under Hjemmeværnet. Det er dem, der bl. a,. sørger for at trafikken kan afvikles ved større arrangementer på øen. En stor hjælp for politiet.

Christian er morgenmand
Jubilaren er i det hele taget en flittig mand: Han møder ofte ind som den første i Gudhjem, allerede ved syv-tiden er han i gang med at sørge for morgenbrød, så de første kunder kan få rundstykkern og wienerbrød allerede fra kl. otte. Og ikke sjældent forlader han først butikken igen kl. 19, som er butikkens aktuelle lukketid.

Andre gange skal han hente børn lidt tidligere, og så må Brugsen klare sig selv i nogle timer.

Men det er godt, når Christian er i butikken, så der er tid til at slå en lille sludder af med de mange faste kunder.

Og faste kunder, det er ikke bare folk fra Gudhjem og omegn – også kunder ovre, kan betegnes som “faste”, når turistsæsonen for alvor går i gang. Så kniber det af mig til med at slå en sludder af i butikken, men det tilgiver de lokale ham gerne.

De har jo Christian til hverdag.

Bornholmnyt.dk ønsker tillykke!

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »