Populær isdame rejser fra øen

MENNESKER: Ninette Ellingsen, der i mere end ti år har langet lækre, hjemmelavede  is over disken i sin populære iscafé “Nettis”, har fundet kærligheden og vender hjem til Norge. Hus og båd er solgt. Nu mangler hun kun at få solgt sin isbutik. Var det noget?

Nettis (Foto: Torben Ager)

 

En dejlig ting for Ninette – trist for alle os, der elsker hendes is, som vi har købt og spist nu en halv snes år fra hendes iscafé “Nettis” ved røgeriet i Snogebæk.

For norske Ninette Ellingsen har fundet kærligheden “hjemme” i Norge – en gammel barndomskæreste, som hun ikke har set de sidste 40 år, men som hun ved et tilfælde har truffet igen. Og så ramte Amors Pil for alvor.

Solgt hus og båd
Ninette Ellingsen har solgt hus og båd – nu mangler hun bare at afhænde iscafeen “Nettis”, så pakker hun sit grej og rejser hjem til Sandnes, hvor hun også er født og vokset op – en hyggelig by syd for Stavanger, hvor hun nu skal bo sammen med sin genfundne kærlighed.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Nettis  – glade kunder det meste af året. (Foto: Torben Ager)

 

Endnu ved hun ikke, hvad hun skal bestille i sit hjemland: Måske holde kurser i at lave hjemmelavet is?  Eller genoptage sit oprindelige fag som glaspuster?

Købte af Thorkil
For det var helt tilbage i år 2000, at Ninette fik sin familie med til Bornholm, fordi hun ville uddanne sig til glaspuster.

Ninette fik sin uddannelse og begyndte at arbejde hos Pernille Bülow i Snogebæk. Naboen var Thorkil Boisen, der solgte gode is, og fremstillingen af is begyndte langsomt at interessere Ninette. Så da Boisen ville sælge sin iskiosk, så kom der ny indehaver fra påsken 2014. Direkte fra glaspusteriet til ismaskinen.

Efter nogen tid skiftede Ninette navnet ud på isbutikken, der kom til at hedde ”Nettis” – Ninettes kælenavn siden barneårene.

På Nimbus-motorcykel
Så det er naturligvis med noget vemod, at Ninette siger farvel til Bornholm, hvor hun har levet de sidste 23 år. Og kørt øen rundt på sin Nimbus-motorcykel for at finde frugt til sine hjemmelavede og velsmagende is, der er solgt som varmt brød fra butikken i Snogebæk – der også har budt på milkshakes, skøn kaffe og specialøl. Motorcyklen skal med hjem til Sandnes…

Mor og søn
Og nu går turen altså “hjem” til Norge: Ninette har sin mor hjemme i Sandnes, der nu kommer til at se meget mere til sin datter, ligesom sønnen og børnebørnene, der også bor i Norge. Ninette har også to døtre i København, der nu må tage “danskerbåden” i stedet for Bornholmslinjen for at komme op og besøge mor.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Nettis (Foto: Torben Ager)

 

“Jeg har nydt hver en dag i isbutikken, jeg har haft så mange dejlige kunder og jeg er stadig meget glad for Bornholm,” siger Ninette, der regner med at rejse til Norge i løbet af vinteren.

“Jeg har haft en skøn arbejdsrytme, hvor jeg har arbejdet i syv måneder af året – og derefter slappet af, holdt fri og rejst hjem til Norge eller sejlet i min båd de andre fem.

Iscafé til salg
Nu mangler hun blot at få solgt sin populære isbutik med den gode beliggenhed i Snogebæk. Interesseret? Så gå ind på “Nettis Iscafé” på Facebook og send en email eller en besked til Ninette.

Vi er mange, de håber at en ny ejer vil få lokket opskrifterne ud af Ninette, især på kaffe og rabarberisen!

Seneste artikler

Fik du læst?