Politirapporten 25. maj 2020

Bøde for afbrænding
 En 52-årig mand brændte fredag 22. maj haveaffald af, hvilket resulterede i, at et mindre stykke skovbund blev antændt af gløder fra afbrændingen. Branden blev hurtigt slukket, men der venter nu en bøde og muligvis et erstatningskrav fra lodsejer, da haveaffald ikke må brændes af. 

Narkokørsel i Rønne
En 53-årig mand fra Rønne blev standset i sin personbil fredag 22. maj kl. 2135 på Pingels Alle i Rønne. En narkometertest afslørede, at han havde indtaget hash, så han blev taget med på hospitalet til en blodprøve. En analyse vil senere vise, hvor påvirket han var.

Overlæssede vogntog
Otte sættevogntog blev kontrolleret i forbindelse med Køgefærgens ankomst til Rønne fredag 22. maj. Det viste sig, at fem af vogntogene var overlæsset. De tre af dem så meget, at der blev skrevet rapport og udstedt kørselsforbud, indtil tilladt totalvægt blev overholdt.

Færdselsuheld i Aakirkeby
Lørdag 23. maj kl. 0537 modtog politiet en anmeldelse om et køretøj, der var kørt galt og holdt på en mark 100 metr syd for Dalegårdsvej ved Aakirkeby. Der var ingen personer i køretøjet, som skønnedes totalskadet. En tilkaldt patruljehund fandt et spor, som endte på Dalegårdsvej. Det vil senere vise sig, hvad der var sket, når ejeren bliver kontaktet.

Overbelæsset fra Ystad
Torsdag 21. maj kl. 16 blev en varebil standset, da den kørte i land fra færgen via Ystad. Den var overbelæsset med 21 pct. af den tilladte totalvægt, hvilket resulterede i kørselsforbud og en bøde.

Støjende fest i Rønne
Lørdag 23. maj kl. 23.10 modtog politiet en anmeldelse om, at mange unge festede og spillede musik på petanquebanen på Torneværksvej i Rønne. Patruljen konstaterede, ottet  unge mennesker var forsamlet og holdt fest i det fri. De blev bedt om at rydde op efter sig, hvorefter de efter oprydning flyttede festen et andet sted hen.

Vi kører stadig for stærkt
Lørdag 23. maj holdt målebilen på Nexøvej i Aakirkeby udenfor tættere bebygget område i 2½ time. Tre bilister kørte for stærkt, og den værste kørte 107 km/t. Senere måltes i fem timer på Sdr. Landevej indenfor tættere bebygget område i Nexø efter anmeldelse. Det blev konstateret, at 25 bilister kørte for stærkt. Tre af bilisterne kan forvente klip i kørekortet. Den værste kørte 83 km/t.

Søndag 24. maj holdt målebilen på Søndre Landevej ved Nylars i en time. Der var heldigvis ingen, der kørte for hurtigt. På Borrelyngvej ved Rutsker stod det værre til, da 11 bilister kørte for hurtigt, da målebilen holdt der i fem timer. Den værste kørte 111 km/t og kan nu se frem et klip i kørekortet. På Nordre Kystvej holdt målebilen 2½ time. Her kørte en enkelt for hurtigt med 66 km/t.

Seneste artikler

Fik du læst?