Politiet tjekker lastbiler på Bornholm

Tungvognscenter Øst er på kontrol-besøg  på Bornholm i disse dage

Lastbilerne på Bornholm er under lup i disse dage. (Arkivfoto)

 

Politiets færdselssafdelings tungsvognsspecialister fra Tungvognscenter ØST (TCØ) er i disse dage på kontrol på Bornholm.

Mandag blev således standset 20 lastbiler, hvor der har været fejl på to køretøjer med en synsindkaldelse til følge. Der blev kontrolleret tre busser, hvoraf en blev indkaldt til kontrolsyn hos en synsvirksomhed på grund af en revnet forrude.

Husk rengøring

Ti varebiler blev tjekket, hvor der var sag på den ene. Varebilen blev anvendt til erhvervsmæssig dyretransport med en påsat påhængsvogn. Påhængsvognen var ikke blevet rengjort efter den seneste transport og var tilsmudset med blod og afføring. Køretøjer, der anvendes til erhvervsmæssig dyretransport skal rengøres umiddelbart efter endt transport.

Skal møde i retten

Der blev kontrolleret en traktor med tilkoblet påhængsvogn. Ved kontrol på bremserullefelt blev det konstateret, at påhængsvognen ikke kunne bremse korrekt. Årsagen til den manglende bremsevirkning skyldtes, at olieslangen til de hydrauliske bremser på påhængsvognen ikke var blevet tilsluttet korrekt. På grund af den manglende bremsevirkning blev nummerpladen afmonteret og afmeldt. Føreren vil på et senere tidspunkt blive indkaldt til møde i retten, hvor konsekvensen af overtrædelsen bliver afgjort. Både fører og registrerede bruger vil blive sigtet for overtrædelsen.

Seneste artikler

Fik du læst?