Plademesse holdes i Knudsker

MUSIK: Plademessen på Bornholm har bidt sig fast efter ottende år i træk. Holdes søndag 15. oktober i Kudsker Idrætsforening

Plademesse i Knudsker

Selvom priserne på LP’er har oplevet en markant stigning det sidste år, så drejer hele livet sig ikke kun om mad, benzin og andre dagligvarer.

Også mere nicheprægede produkter som vinylmusik har oplevet betydelige prisstigninger. En helt ny LP kan i dag koste langt over 300,- kr.

Dyr jazz
Et eksempel på denne prisudvikling er genren af jazz-LP’er. Priserne på jazzmusik udgivet på vinyl er steget markant det seneste år, og nogle sjældne jazz-LP’er kan nu nå priser på flere tusinde kroner.

Dette gælder også andre genrer af musik og lp´er fra 1990-2010. Det kan bla. være bands som Nirvana, Soundgarden, Pearl Jam, og andre, som i dag bliver handlet til flere tusinde kroner.

LP’er for milliarder
Alligevel blev der i 2023 i Amerika solgt hele 41 millioner LP’er til en samlet værdi af ca. 8,8 milliarder. Dette markerer det 17. år i træk, at salget af LP’er er steget, og de udgør nu hele 73 pct. af det samlede fysiske salg af musik.

Den massive efterspørgsel har skabt udfordringer for de amerikanske LP-producenter, der har svært ved at følge med efterspørgslen. Dette har resulteret i forsinkede udgivelser. Det er i denne kontekst værd at nævne, at flere bands har taget initiativ til at investere i produktionen af LP’er for at sikre tilstrækkelig kapacitet til at imødekomme efterspørgslen.

Men for dem, der elsker musik på vinyl, er der stadig håb. Du kan stadig finde brugte LP’er med fantastisk musik til fornuftige priser.

Kom til Knudsker
Søndag 15. oktober fra kl. 10-13 holdes Bornholms plademesse i Knudsker idrætsforenings kantine, Åkirkebyvej 138.

Her vil der være et bredt udvalg af sælgere, der medbringer tusindvis af plader i alle genrer og prisklasser, der starter ved 10 kr.

Der vil være mulighed at få de nyeste udgivelser indenfor f.eks. heavy og hiphop, samt kasser med sjældenheder, med f.eks. Pink Floyd, Grateful Dead, Doors mm. Meget af dette har ikke været vist på messer før.

Derudover vil der på messen blive fremvist en ultralydsrenser og andre rensemidler til LP-plader. Dette er en glimrende mulighed for at opretholde kvaliteten af sine LP’er og sikre, at de fortsætter med at levere en fantastisk lydoplevelse.

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?