Pernille Bøggild udstiller på Gudhjem Museum

Gudhjem Museum er nået til den syvende og næstsidste særudstilling for i år. Den kommende udstilling er en soloudstilling med helt nye skulpturer af Pernille Bøggild.

Lange udsigter 2, fotograf Mike Koloffel

Kunstneren Pernille Bøggild er vokset op på Bornholm og udstillingen “Lange udsigter” er en skulpturel undersøgelsesrække, der tager udgangspunkt i øen som fysisk fænomen og i mennesket som en ø, som et eksistentielt, psykologisk fænomen. Isoleret klippeknold, der rejser sig i havet som ensom formation eller betydningsfuld bestanddel i verden? Øen som metafor for mennesket, alene, isoleret eller en del af det store fællesskab?

Pernille beskriver udstillingen med disse ord: ” Udstillingen består af samlinger af skulpturfragmenter og færdige skulpturer, der kredser omkring øen og menneskets paradoks. Rammen er hjemmet og mødet med sorgen over at miste, forsøget på at stå fast og komme videre, men udstillingen kredser også omkring angsten for at forsvinde, være i vildrede og fare vild undervejs.

Ufærdige skulpturdele

Skulpturfragmenter fremstår både som ufærdige skulpturdele, begyndende krystallinske sammenvoksninger af pap og malertape og tilsyneladende mere færdige skulpturer. Noget nyt ubestemmeligt og søgende vokser frem i arbejdsprocessen som et fragmentarisk sammenvokset liv, vi kan spejle os i. Der skabes nye betydningsdannelser. Øens natur møder sorgen og nogle gange konkrete rester fra et hjem. Fars sengetæppe, mors dug og efterladte cowboybukser vokser sammen med fysiske objekter. I rummet åbner sig et nyt landskab med spor af ø og menneske. Vi bliver aldrig færdige. Altid sammensatte og på vej.”

Kunstakademiet

Efter opvæksten på Bornholm er Pernille uddannet på Det Kongelig Danske Kunstakademi: Arkitektskolen 2005-2008, Billedhuggerskolen 2008-2010 og Københavns Universitet: Bachelor i kunsthistorie 2021. Bag sig har hun desuden en uddannelse som journalist.

Pernille er aktuel med en netop afsluttet gruppeudstilling ”Tilbage til rødderne” på Sorø Kunstmuseum.

Udstillingen ”Lange udsigter” kan ses på Gudhjem Museum til og med søndag 23. oktober. Der er fernisering lørdag 10. september kl. 13 med gratis adgang for alle. Museet er vært ved en forfriskning, og der er mulighed for at møde kunstneren.

Kulturugen

Bornholms Kulturuge 2022 foregår i samme periode som denne udstilling, og derfor er det oplagt, at Gudhjem Museum har to særarrangementer med Pernille Bøggild den 24. og 25. september. Her er der tale om en workshop for børn og voksne om lørdagen og en samtale mellem Tine Nygård, kunstfaglig leder af Bornholms Kunstmuseum og Pernille Bøggild om søndagen.

Seneste artikler

Fik du læst?

Den glemte helligdag

På torsdag 29.september er det Mikkelsdag. En helligdag, som næsten helt er gået i glemmebogen, og som blev afskaffet som helligdag her i landet i

Læs mere »