Pengene og sporten…

Her gik man rundt og troede, at fodbold var noget, man spillede for sjov.

Men jeg skal love for, at piben har fået en anden lyd – godt hjulpet på vej af en overeksponeret og hysterisk sportspresse, der fortvivlet og desperat forsøger at hive en nyhed ud af den mindste, latterlige detalje, der normalt ikke er værd at ofre opmærksom på.

De to største onlinemedier i Danmark, EB.dk og BT.dk bruger næsten halvdelen af deres plads på sportsartikler – allerhelst danske stjerner.

Jeg har nu i mange måneder læst om en dansk fodboldspiller, Martin Braithwaits, forsøg på at skifte klub i Spanien. Hver dag, jeg gentager, hver dag havde Danmarks største medier ligegyldige og gentagende artikler om dette emne. Lidt ligesom dengang en anden fodboldspiller, Christian Eriksen, skulle finde en ny klub, som han til alt held endelig fandt. Vi hørte om det i umindelige tider…

Det har i min omgangskreds i lange tider været en stående vittighed, om der var nyt om “Kevins sæde” – altså racerkøreren Kevin Magnussens fremtid. Han kører lige nu det ene løb efter det andet og ender som sidst eller næstsidst, så vi får lidt fred fra den front – men kun lidt. Daglig skal vi høre om årsagen til Kevins sidstepladser, der selvsagt ikke er hans skyld, nej da, det er bilen, teknikere, banen, bremserne, dækkene – eller alt muligt andet.

Martin Braithwaite, Kevin Magnussen og Christian Eriksen – ifølge de største medier i Danmark er disse tre personer verdens vigtigste figurer – de er i alt fald stort set nævnt dagligt på disse medier, der derudover snyder læserne ved tåbelige overskrifter som “Chok”, “Aldrig set noget lignende” eller “Kendt dansker deler stor nyhed”.

Og lige nu kæmper de begge for, at vi tilmed skal betale for dette nonsens.

Aldrig i livet, hvis nogle synes, at formiddagsaviserne i trykte udgaver har været fordummende, så slår online-udgaverne da  alle rekorder.

Lige nu taber tennisspilleren Holger Rune alle sine kampe, tak for det, så slipper vi for at blive klistret til med alle mulige tåbeligheder om denne forkælede sportsmand med den dårlige opførsel.

For problemet for sportsjournalisterne er, at vor tids sportsfolk ikke er sjove eller originale. Ikke tør være sig selv. De er i den grad styret af ønsket om at tjene penge, at de også lader sig styre af klubbernes pressefolk, af personline rådgivere, der skal sikre så fed en tegnebog som muligt. Enkelte ser endda helt bort fra almindelig moral og lade sig hverve som talsmænd for regimer, alle vi andre tager afstand fra.

Ingen nævnt, ingen glemt. Nåh ja, hvorfor i grunden ikke fremhæve Peter Schmeichel og Nadia Nadim – den sidste har slet intet fattet, men stiller sig trodsigt op, fordi nogle få sportsjournalister stiller spørgsmålstegn ved hendes rolle som reklamefigur for regimet i Qatar.

Peter Schmeichel, en af de bedste målmænd denne verden har set, helt sikkert – og Nadia gør det også godt på det danske kvindelandshold.

Men kan man netop ikke af den slags rollemodeller forvente en lidt bedre opførsel?

Det synes jeg, men jeg er klar over, at mange undskylder deres opførsel på grund af gode præstationer på banen.

Med al det, som sport efterhånden fylder, og det er rigtigt meget, så synes jeg, det er på tide, at sportsfolkene på topniveau træder i karakter og på samme måde som alle andre tager del i samfundsdebatten og også gør en indsats for, at denne verden dag for dag bliver bedre for alle at være på. Hvis de skulle have et øjeblik mellem de tæller deres penge…

God weekend.

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?