Ove Verner Hansens fordrukne rødspætter

OPSKRIFT: Operasanger, skuespiller og kogebogsforfatteren Ove Verner Hansen havde en god opskrift på “Fordrukne rødspætter”. Pas på, der skal brændevin til…

 

Ganske vist blev han kendt som “Bøffen” i Olsen-Banden, men han var faktisk rigtig meget til fisk, operasangeren, skuespilleren og kogebogsforfatteren Ove Verner Hansen.

Han forlod denne verden i 2016, 83 år, men forinden havde han skrevet en stribe kogebøger, heriblandt “Ove Verner Hansens udvalgte fiskeretter”.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Og heri finder man bl. a. en opskrift på “Fordrukken rødspætte”, der nok lader sig høre.

Selv skriver Ove, at man skal prøve sig lidt frem med den spiritus, der anbefales til retten: “Når jeg skriver brændevin, mener jeg den røde fra Aalborg med den karske kommensmag, lyder rådet fra Ove Verner Hansen.

Nuvel, så prøver vi os frem:

Dette skal vi bruge:

8 pæne rødspættefileter
1 dl. tør vermouth
3-4 cl. brændevin
salt og peber
smør
4 spsk friskhakket persille

Tilbereding:

Et ovnfast fad gnides med rigeligt smør. Læg fileterne heri. Drys med salt og peber.

Hæld brændevin og vermouth henover og stil fadet den forvarmede ovn ved 200 grader i 8-10 minutter. Nu skulle det meste af spiritussen være suget ind i fisken.

Dæk rødspættefileterne med en god bechamelsauce og lidt smørklatter. Giv dem 3 minutter mere i ovnen ved stærk varme (230 grader).

Drys med friskhakket persille og spis små, nye kartofler til.

Seneste artikler

Fik du læst?