Oplev det fineste kunsthåndværk i den gamle mølle i Gudhjem

Oplev lige nu det fineste bornholmske kunsthåndværk i “Håndværket i Gudhjem Mølle”. 20 lokale kunsthåndværkere udstiller og sælger deres produkter. Og benyt evt. lejligheden til samtidig at stifte bekendtskab med det bornholmske køkken, kaffe – eller begge dele.

Maja Frendrup – keramiker fra Sandvig, der er med i sommerbutikken i Gudhjem Mølle. (Foto: Rasmus Kvist Media)

 

Keramiker Maja Frendrup fra Sandvig er en af de dygtige kunsthåndværkere på Bornholm, der deltager i den store udstilling af bornholmsk kunsthåndværk, som lige nu er åben i Gudhjem Mølle.

Maja holdt fornylig fem års jubilæum i sit keramikværksted i Sandvig, hvor hun også bor og har butik.

Maja er oprindelig fra Midtjylland, men søgte til Nexø for at få uddannelsen på glas-og keramikskolen, hvor mange af landets dygtigste keramikere kommer fra.

Og så – ja, så landede hun altså her på øen, der i forvejen er kendt for sit fornemme kunsthåndværk og dygtige keramikere.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Kom og oplev noget af det fineste kunsthåndværk, der findes på Bornholm – lige nu i Gudhjem Mølle.

 

Maja er med i Arts and Crafts Association Bornholm. Siden 2002 har nogle af de dygtigste professionelle kunsthåndværkere på Bornholm fundet sammen i denne censurerede forening, hvor hver enkelt kunsthåndværker bliver godkendt af et eksternt bedømmelsesudvalg inden optagelse.

Og nu har bornholmere og besøgende på øen i Gudhjem mulighed for at få et indblik i værker og produkter fra de 20 ACAB medlemmer. Nogle af deltagerne i møllen har egne butikker rundt om på øen, som gæsterne kan tage videre til og besøge, hvis de har fået lyst til at se mere, mens andre ting udelukkende kan købes i møllen.

Møllen, som kan ses vidt og bredt – og som næsten troner ind over Bornholms måske ældste og måske kønneste by. I dag er møllen både restauration og kunsthåndværk.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Der er atter kommet liv i Gudhjem Mølle, opført i 1893. Og lige nu kan man finde noget af det fineste, bornholmske kunsthåndværk i møllen.

 

Gudhjem Mølle er opført af møller Kullmann tilbage i 1893. Familien drev møllen helt frem til 1944, hvor et kornfirma fra København overtog driften. Og møllen har da også en gastronomisk fortid, da Prins Henrik i 2005 indviede ”Bornholms Gourmet Center” i Gudhjem Mølle.

Ifølge hjemmesiden Gudhjem.nu er Gudhjem Mølle en tårnmølle af typen ”Hollandsk vindmølle” og angives som Danmarks største gamle vindmølle, ligesom dens vingefang på 24 meter med laskede vinger er landets største.

Møllen er under alle omstændigheder et besøg værd: Her er både skøn mad og drikke, kaffe og kage – og så er der altså udstilling og salg af spændende produkter fra hele 20 lokale kunsthåndværkere.

Udover Grønbechs Gård i Hasle, er møllen det sted på øen, som har det største udvalg af kunsthåndværk fra professionelle kunsthåndværkere.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Gudhjem Mølle er både kunsthåndværk og mad og drikke

 

Bornholm blev i 2017 som det første sted i Europa og som første ø i verden hædret med titlen World Craft Region af World Craft Council Europe. Titlen er en international anerkendelse af Bornholms unikke kunsthåndværkermiljø med en høj koncentration af talent, faglighed, tradition, kvalitet og samarbejder. Siden Bornholm fik titlen er yderligere to regioner i Europa blevet tildelt titlen, en skotsk ø-gruppe og Farnham, en by sydøst for London.

Udstillerne i Håndværket i Gudhjem Mølle er​:

Maja Frendrup (keramik), Muri Clay Everyday (keramik), Gerner Jahncke (glas & keramik), hejdesign (keramik), Svend Holst-Pedersen (glas), Oh Oak (keramik), Mie Mølgaard (keramik), Susanne Søllund (keramik), Simon Koefoed (keramik), Anders E (smykker), Maj-Britt Zelmer Olsen (glas), Heidi Hentze (keramik), Mia Lerssi (glas & keramik). Paradis Keramik (keramik), Rikke Lehrskov Andersen (smykker), AB hånd (keramik), Bettina Prejsler (smykker), Anette Leegaard (keramik), Iben Birch Bech (tekstil) og Timmi Kromann (tekstil).

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »