Opfordring: Vi skal stadig passe godt på hinanden

Bornholms Hospital og Bornholms Regionskommune sender en opfordring til alle på Bornholm om at være ekstra opmærksom på at efterleve retningslinjerne om at holde afstand og holde en høj hygiejne. Det sker i lyset af den stigning i antallet af smittede, som er set i Danmark – også på Bornholm.

Vi skal passe på hinanden og stadig holde afstand, lyder opfordringen fra Bornholms hospital og kommunen. (Foto:Torben Ager)

 

Selvom stigningen på Bornholm drejer sig om et mindre antal, fem personer, er der god grund til at reagere og bede alle på Bornholm om at være ekstra opmærksomme på at benytte sig af de fem gode råd til at forebygge smitte af virussygdomme.

“Selvom vi længe har praktiseret vanerne, er det nu vi skal holde fast og fortsætte de gode takter. Brug omtanke i dagligdagen og hjælp også gerne andre med at huske på, at Corona stadig skal bekæmpes med afstand og høj hygiejne”, lyder det i en fælles opfordring fra Annemarie Hellebek, der er direktør for Bornholms Hospital og
Trine Dorow, der er servicedirektør i Bornholms Regionskommune.

“Det er vigtigt, at vi fastholde de gode vaner, så vi undgår smitte og at måtte indføre særlige restriktioner, som dem vi så i foråret f.eks. på plejecentre, hvor beboerne i lang tid måtte være uden besøg. Eller dem, der er indført i 17 kommuner i hovedstadsområdet samt Odense, der har måttet indføre særlige restriktioner grundet et højt smittetryk.

Vi skal passe på os selv og hinanden – og lige som sidst, handler det også nu om at passe ekstra meget på de særligt sårbare grupper såsom vores ældre borgere og personer med kroniske sygdomme”, lyder det i opfordringen, der også gentager de fem gode råd:

  1. Vask ofte hænder eller brug håndsprit.
  2. Host eller nys i dit ærme.
  3. Undgå håndtryk, kindkys og kram.
  4. Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.
  5. Hold afstand – og bed andre tage hensyn.

Seneste artikler

Fik du læst?

Pinsens gudstjenester

Gudstjenester på Bornholm søndag 19. og mandag 20. maj. Aa Kirke 10.30 : Familiegudstjeneste ved sognepræst Louise Christina Howard. Skt. Peders Kirke 09.00: Pinsedagsgudstjeneste ved

Læs mere »