Østersøen er i forandring – hvad gør vi?

ØSTERSØEN: Et alvorligt emne er på dagsordenen torsdag 8. februar, når Gudhjem Museum for anden gang i år inviterer til aftenmøde

Østersøen er i forandring – kom og hør mere på Gudhjem Museum

 

Denne gang er titlen på arrangementet på Gudhjem Museum ”Østersøen i forandring”.

Alle er nok klar over, at forandringen ikke er til det bedre i disse år. Det handler om havmiljøet denne aften, hvor to marinbiologer med hver deres vinkel på problemerne vil sætte os ind i forholdene.

Magnus Heide Andreasen, forsker på DTU Aqua, vil have fokus på to af de helt store trusler i Østersøen, nemlig iltsvindet og den hurtigt spredende dræbergoppel.

Marie Helene Birk fortæller om deres fælles projekt og virksomhed ”ivandet”, hvor de med base i Tejn arbejder for at øge vores viden om livet og forholdene under havoverfladen.

En sundere Østersø
Miller og Magnus arbejder for en sundere Østersø med færre næringsstoffer, mere ilt og flere fisk. Ved at inddrage lokale og besøgende enkeltpersoner, foreninger, institutioner og virksomheder i undersøgelser og formidling af havets fysik og biologi, vil de engagere os i verden under overfladen – for et fælles bedste.

Takket være et sponsorat fra Christiansøfarten er foredraget gratis for alle interesserede. Arrangementet foregår på Gudhjem Museum torsdag 8. februar fra kl. 19 til 21, oplyser Hanne Strøby fra foreningen.

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Samtalesalon om ensomhed

ENSOMHED: Frivillig forum Bornholm ønsker at sætte fokus på, hvordan det bornholmske foreningsliv kan være med til at forebygge ensomhed blandt bornholmerne   Frivillig forum

Læs mere »