Øens badmintonklubber klædt på til MiniTon

SPORT: MiniTon er et mix af badminton og motorisk leg for de alleryngste. Lørdag stod den på kursus for tre af øens klubber. DGI Badminton Bornholm håber at flere følger med.

Kursus i MiniTon i Allinge

Tre ud af otte ungdomsafdelinger havde sendt i alt seks deltagere til sæsonens første MiniTon kursus i Bornholms Idræts- & Kulturcenter i Allinge.

De deltagende klubber var: Nexø, ASG og Knudsker. Kurset blev arrangeret af instruktører fra DGI Bornholm og lokaludvalget Badminton Bornholm ved Kasper Fruergaard Nissen og Philip Brunke Fagralid.

Fra fem til ni år
MiniTon henvender sig til børn i alderen fra fem til ni år. Det er badmintonsportens pendant til eks. forældre og barn gymnastik. Det kræver ikke særlig badmintonerfaring hverken at være træner eller deltager på Miniton, da træningen bygger på værdierne glæde, fællesskab, oplevelser og udvikling igennem genkendelige lege og bevægelser.

Klæde kursisterne på
Formålet med kurset er at klæde kursisterne på med et ”need to know” viden ift. at gennemføre et træningsforløb. Instruktørerne ønsker at tydeliggøre, at alle, der har modet og selvtilliden til det, kan være mandagstræner, og med et par simple redskaber i baghånden træde ind på banen og varetage en MiniTon træning.

Glæde og fællesskab
Værdierne glæde, fællesskab, oplevelser og udvikling går igen igennem en hel MiniTon sæson. Udover at præge træningen, har hver værdi har sit eget armbånd og sin egen farve, som man kender fra bælterne i kampsport. Undervejs tilkæmper børnene sig et farvet armbånd, som bevis på, at man har udviklet sig eller opført sig på en særlig måde. Man kan opnå det ved eksempelvis at deltage aktivt, være en god kammerat, lære baghåndsserven eller noget helt tredje.

Stor succes
I Nexø og ASG er MiniTon allerede en stor succes, og i Knudsker er der i år blevet taget gode store skridt henimod at skabe gode rammer for øens mindste spillere. Ønsker man at MiniTon skal være en del af ens lokaltilbud, og sidder man med lidt erfaring som pædagog, børnepasser, skolelærer eller er man bare interesseret i at træne,  kan man selv uden badmintonerfaring få besøg af MiniTon-teamet og grundig vejledning hele vejen fra rekruttering i spillere til igangsætning af træningen. Hvis en klub ønsker at tilbyde MiniTon, hjælper DGI Bornholm med at uddanne trænere.

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »