Nyt våben skal beskytte mod corona i juletrafikken

Når Express 1 i juledagene skal fragte gæster til og fra Bornholm, bliver det med et helt nyt våben mod corona. Hurtigfærgen vil være udstyret med en UV-kanon, som vil bombardere luften i ventilationen med UV-stråler.

UV-kanoner beskytter mod corona.

 

Bornholmslinjens Express 1 vil være et trygt sted at opholde sig i juletrafikken, oplyser rederiet. Hurtigfærgen er blevet udstyret med nye UV-kanoner, som vil bombardere luften i ventilationen og effektivt bekæmpe både virus og bakterier i luften.

”Vi gør vores yderste for, at corona ikke skal have held med at aflyse julen i Danmark, og vi gør vores yderste for at gøre færgeturen så tryg som mulig”, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Som det første færgerederi i Danmark er Molslinjen blevet certificeret med ”SafeGuard” fra Bureau Veritas. Med dette certifikat dokumenterer Molslinjen, at en pålidelig, uafhængig tredjepart har gennemgået hurtigfærgerne i forhold til overholdelse af Søfartsstyrelsens, Molslinjens, internationale søfartsorganisationers og Bureau Veritas’ retningslinjer for sundhed, sikkerhed og hygiejne. Det betyder, at alle skibets processer er godkendt.

Vil besøge familien

Alle hurtigfærger på både Bornholm og Kattegat er udstyret med de nye UV-kanoner. Kanonerne bestråler den luft, som kommer igennem skibenes ventilation. De kraftige UV-stråler fjerner ifølge producenten mindst 80 procent af alle bakterier og vira i luften.

”Kombineret med afspritning og rengøring, som vi allerede gør i dag, vil UV-kanonerne lægge yderligere et lag tryghed på rejsen. Vi ved, at mange i år vil have lyst til at besøge familien i julen, og det giver altid stor trafik til og fra Bornholm”, siger Jesper Skovgaard.

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Læsning til eftertanke

En lang påskehøjtidelighed er overstået. En lang påskeferie vil nogen vel sige. Begge måder at udtrykke sig på kan være rigtig. Jeg foretrækker den første

Læs mere »