Nye finansøkonomer går direkte i job

STUDIER: Sammenhæng mellem studiet og job giver en god start på karrieren for nyuddannede finansøkonomer

Lærke og Jens – praktik i Nordea i Rønne

 

Både Lærke Skov Egmose Hansen og Jens Anders Raagaard Svendsen vidste, hvad de skulle, da eksamensbeviset fra finansøkonomuddannelsen på erhvervsakademiet Cphbusiness var i hus.

De seneste to år har stået i uddannelsens tegn for de to bornholmere, og fra august er det titlen som trainee i Nordea i Rønne, de kan skrive på visitkortet.

Dermed er de en del af den store gruppe dimittender fra erhvervsakademiuddannelsen finansøkonom, som i år er gået direkte fra studiet og ud i beskæftigelse.

Praktik i Rønne
Både Lærke Skov Egmose Hansen og Jens Anders Raagaard Svendsen var tre måneder i praktik i Nordea i Rønne under uddannelsen. Og allerede her oplevede de, hvordan de kunne bruge det, de havde lært på studiet.

Det gjaldt ikke blot de økonomiske fag, men også mødet med kunder, som de havde trænet gennem fiktive kundemøder i rollespil med deres undervisere og medstuderende.

“Det var virkelig fedt. Selvfølgelig var det lidt grænseoverskridende i starten, men jeg synes egentlig, at det gik meget godt,” siger Lærke Skov Egmose Hansen.

Giver mening
Hun kunne genkende oplevelsen, da hun kom i praktik, og det kunne Jens Anders Raagaard Svendsen også.

“Én ting er at sidde på skolebænken og høre om det og holde fiktive kundemøder, men når man ser det anvendt i praksis, så tænker man: Hey, det giver faktisk mening,” siger han.

Ligesom for Lærke Skov Egmose Hansen er kundekontakten vigtig for ham og en stor del af grunden til, at han nu kan se frem mod et arbejde som bankrådgiver.

“Det, jeg synes er mest interessant, er at have med mennesker at gøre og at give kunder en god oplevelse, hjælpe dem godt på vej og give dem gode råd,” siger Jens Anders Raagaard Svendsen.

Supergodt match
Det fokus passer godt til, hvad Nordea efterspørger, fortæller filialdirektør Morten Hjorth Hansen fra Nordea i Rønne.

“Der er et supergodt match mellem finansøkonomerne og det bankrådgiverjob, vi stiller dem i udsigt i Nordea,” siger han.

Det gælder uddannelsesniveauet, lysten til at lære og det finansielle og teoretiske, der skal være på plads.

“Men alfa og omega for os er, at du kan snakke med mennesker, at du kan mærke mennesker og være nysgerrig på andre,” siger han.

Der er ofte behov for at kunne forklare noget komplekst på en god måde, og han kan mærke, hvordan der på uddannelsen er kommet mere fokus på den del gennem årene.

“Lærke og Jens er supergode eksempler på, at kundekontakt og formidling er en stor del af uddannelsen, og det sætter vi stor pris på i banken,” siger Morten Hjorth Hansen.

Blive på øen
Siden 2016 har finansøkonomuddannelsen kunnet tages fysisk på Bornholm, og foruden jobmulighederne har den geografiske placering haft betydning for studievalget.

“Jeg har gerne villet bo på Bornholm og blive herovre, så det var rart ikke at skulle over på skole og bo der i nogle år,” siger Lærke Skov Egmose Hansen til tanken om at skulle flytte væk til f.eks. København for at studere.”

Det har også haft en betydning for Jens Anders Raagaard Svendsen, som har boet flere steder i Danmark.

“Jeg elsker at bo på Bornholm. Jeg elsker øen her og trives utrolig godt. Så at kunne få lov at blive herovre og nu starte op som trainee og forhåbentlig om to år kalde mig færdiguddannet bankrådgiver og etablere mig endnu mere herovre, det er helt essentielt,” siger han.

Ansøgningsfristen til finansøkonomuddannelsen er fredag 5. juli kl. 12.00.

Seneste artikler

Fik du læst?